Nuotraukos autorius: Domantas Aleksynas

Po triuškinančios „Dainavos“ pergalės - dvejopi jausmai

Šeštadienio popietę Alytaus miesto stadione sužaistos paskutinio turo futbolo varžybos tarp Alytaus „Dainavos“ ir FC „Kupiškio“ komandos. Alytiškiai varžovus sutriuškino, tačiau tiesiausiu keliu žengti į A lygą vis dėl to nepasisekė.

Rungtynės Alytuje prasidėjo aktyviu žaidimu. Jau 5-ąją susitiko minutę į kupiškiečių ginamus vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį kaire koją realizavo kolumbietis Sebastian Vasquez. Vos po 15 minučių jau minėtas Vasquez rezultatą padvigubino. Į vienus vartus puolę dainaviečiai į ilgąją  varžybų pertrauką išėjo ilsėtis pirmaujant 3:0, kadangi 29-ąją minutę rezultatą dar labiau padidino gražiu smūgiu kamuolį į vartus pasiuntęs Renatas Banevičius.

Antrojo kėlinio pradžioje susirinkę sirgaliai išvydo Pauliaus Golubicko šou. Jaunasis alytiškis 58 ir 62 ąją minutę nuginklavo Kupiškio komandos vartų sargą Ugnių Obolevičių.

Galiausiai svečių komandą visiškai nuginklavo trečiąjį savo įvartį varžybose smeigęs  Sebastian Vasquez ir rezultatas rungtynėse užfiksavo rezultatą – 6:0.

Norint tiesiausiu keliu Alytaus komandai žengti į A lygą reikėjo pergalės, bei tikėtis Pirmos lygos lyderio Panevėžio nesėkmės Kėdainiuose ar bent lygiųjų. Tenai 88 minutę rezultatas tapo lygus ir „Dainavą“ šis rezultatas būtų tenkinęs, tačiau jau po minutės iš 30 metrų įvartį pelnė Panevėžio ekipos žaidėjas  Andrii Karvatskyi ir taip palaidojo alytiškių šansus.

Vis dėl to, alytiškiai žengti į A lygą šansą turi. Jiems reiks peržaisti rungtynes su A lygos priešpaskutinę komandą. Dainaviečių pergalės atveju kitą sezoną juos matysime besivaržysiančius stipriausioje Lietuvos lygoje.

Marius Šagunevičius

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą