Europos ėjimo taurės laukianti B. Virbalytė: „Varžybos Alytuje – didelė garbė Lietuvai“

Iki istorinio Lietuvos lengvosios atletikai įvykio – Europos sportinio ėjimo taurės varžybų Alytuje – liko lygiai du mėnesiai. Renginio ambasadorei Brigitai Virbalytei startas gegužės 19-ąją bus ypatingas, kadangi su pajėgiausiomis žemyno ėjikėmis sportininkė varžysis gimtajame mieste.

Londono ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvei praėję metai buvo sėkmingiausi karjeroje. Pasaulio komandų čempionate ji finišavo dešimtoji, pagerino asmeninį rekordą (1 val. 29 min. 2 sek.), o Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą ir pasiekė Lietuvos rekordą (1 val. 27 min. 59 sek.).

2017 metų Europos sportinio ėjimo taurės varžybose Podebraduose (Čekija) B. Virbalytė buvo aštuntoji ir padėjo Lietuvos moterų komandai iškovoti istorinę bronzą. Ant prizininkių pakylos lietuvės prasibrauti norėtų ir Alytuje.

– Europos sportinio ėjimo taurė atkeliauja į Lietuvą. Tai turbūt nebus eilinės varžybos jūsų karjeroje. Kaip tai jums svarbu? – lengvoji.lt paklausė B.Virbalytės.

– Tai, kad Europos sportinio ėjimo taurės varžybos vyks mano gimtajame mieste, yra didelė garbė mums, didelė garbė Lietuvai. Be abejo, tai didžiausias sportinio ėjimo renginys per visą istoriją mūsų šalyje. Labai malonu, kad būtent Alytus tapo tuo kertiniu miestu, į kurį atkeliauja sportinis ėjimas. Norėtųsi, kad sportinis ėjimas atkeliautų ir į kurį nors didįjį Lietuvos miestą, bet Alytus yra viena iš trijų ėjimo sostinių mūsų šalyje.

Alytus yra tas miestas, kuris visada garsėjo gerais ėjikais, ten mane atrado mano pirmasis treneris, ten pasiekiau pirmąsias savo pergales. Labai tikiuosi, kad miestiečiai palaikys šią gražią šventę ir ateis palaikyti ėjikų.

– Alytuje jau 44 kartus vyko sportinio ėjimo festivaliai. Pati ten nuolat dalyvaujate. Koks jausmas ten varžytis, ar renginys Alytuje prilygsta aukščiausio lygio sportinio ėjimo varžyboms užsienyje?

– Labai daug stiprių ėjikų yra dalyvavę tarptautinėse varžybose Alytuje. Pati prisimenu, kai dar buvau paauglė ir matydavau daug didelių sportinio ėjimo žvaigždžių dalyvaujant Alytuje. Varžybos buvo prestižinės ir tą statusą išlaikė. Olimpiniais metais sulaukėme labai tituluotų sportininkų iš tolimiausių šalių, todėl labai džiugu, kad jie atvyksta.

Europos sportinio ėjimo taurės reikalavimai yra didesni, tad varžybų organizatoriams reikės truputėlį pasistiebti ir padaryti, kad tas renginys būtų įspūdingas. Tikiu, kad varžybos atitiks visus reikalavimus. Tokiuose renginiuose svarbiausia, kad būtų žiūrovų ir kad sportininkams būtų sudarytos geriausios sąlygos, nebūtų niuansų, galinčių trukdyti susikaupimą prieš varžybas. Atmosfera yra be galo svarbu, nes yra buvę puikiai organizuotų varžybų aukšto lygio trasose, bet nebūdavo žiūrovų ir sportinės atmosferos. Tokios varžybos išnyksta mano akyse. Ne viena Europos sportinio ėjimo taurė buvo įspūdinga ir viliuosi, kad Alytus tą tradiciją tęs.

– 2017 metų Europos taurė ir 2018 metų Europos čempionatas puikiai susiklostė Lietuvos ėjikams. Vadinasi, pagrįstai galime kelti dideles viltis su mūsiškių startais Alytuje…

– Labai daug metų puoselėjau viltį, kad pasaulio ar Europos sportinio ėjimo taurėse Lietuvos komanda sugebės iškovoti medalį, nes visada tarp moterų turėjome talentingių ėjikių. Kažkada aš buvau jauna ir papildžiau stipresnes ėjikes, o dabar atsirado sesės Vaiciukevičiūtės – esame stipri komanda. Podebraduose buvo pirmos varžybos, kuriose neprisileidau minties, kad galime iškovoti medalius. Ten bronza buvo džiugus netikėtumas ir tai buvo dar vienos svajonės išsipildymas.

Suprantu, kad medaliai – didelė atsakomybė ir viltis. Europoje yra labai stiprios Ispanijos, Italijos komandos, o šalia mūsų dar galima rašyti 3–4 šalis, kurios gali mums sudaryti lygiavertę konkurenciją. Ispanės ir italės bus favoritės, nes jų komandose yra žmonės, kurie laimi medalius asmeniškai, o mes tokių žmonių kol kas neturime. Norint patekti tarp prizininkių, reikia visoms trims pasirodyti puikiai, todėl įdomu, ar sugebėsime būtent tą dieną pasiekti gerą sportinę formą. Tikslas patekti ant apdovanojimų pakylos tikrai yra.

Robertas Trakys

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą