Japonijos dziudo treneriams įspūdį paliko vaikų fizinis pasiruošimas

„Dziudo užsiimantys vaikai – stiprūs fiziškai", – taip jaunuosius Alytaus miesto dziudo sportininkus įvertino dvi savaites juos treniravę iš tolimosios Japonijos atvykę dziudo treneriai. Juos ir dziudo trenerį Zenių Vencevičių, imtynininką Roką Nenartavičių ir Alytaus apskrities dziudo federacijos garbės prezidentą Rimantą Liegų šiandien savivaldybėje priėmė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Anot Z. Vencevičiaus, japonų dziudo treniruotė mums – tarsi seminaras. Iš Japonijos atvykę treneriai su vaikais dirbo labai atsakingai, o jų patirtis labai pravertė Alytaus miesto dziudo treneriams. Per dvi viešnagės Alytuje savaites dziudo subtilybių svečiai išmokė apie 100 šiai sporto šakai neabejingų vaikų.

Susitikimo su mero pavaduotoja J. Šukevičiene metu svečiai dalijosi viešnagės Lietuvoje įspūdžiais, o jų būta išties daug, juk svečiai Lietuvoje pasitiko šventes – kartu su R. Nenartavičiaus artimaisiais sėdo prie Kūčių stalo, ragavo jiems neįprastų Kūčių patiekalų, iš po staltiesės kartu su visais traukė šiaudus, šventė šv. Kalėdas bei pasitiko Naujuosius metus.

Ypatingą įspūdį svečiams paliko šv. Kalėdos, šventinės dekoracijos ir kiekvieno Lietuvos miesto centrą puošiančios eglutės.

Viešnagės Dzūkijos sostinėje metu svečiai ne tik treniravo vaikus, bet ir turėjo galimybę apsilankyti kituose šalies miestuose – japonai pabuvojo Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Trakuose. Svečiai taip pat viešėjo Rygoje (Latvija). Per visą viešnagės laiką svečiai turėjo galimybę susipažinti su lietuviška virtuve – ragavo dzūkiškų bandų, šaltibarščių ir kitų patiekalų. Dzūkiškos bandos svečiams labai patiko, tačiau šaltibarščiais japonai neliko sužavėti.

Iš Japonijos atvykusių dziudo trenerių viešnagė Alytuje jau baigiasi – sausio 8 d. jie išvyksta į namus, tačiau tikisi į Dzūkijos sostinę greitai ir vėl sugrįžti bei jaunuosius Alytaus miesto dziudo sportininkus pamokyti dar daugiau šios sporto šakos subtilybių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą