Alytaus lankininkai iš Baltijos šalių čempionato grįžo su keturiais medaliais


Savaitgalį Ventspilyje (Latvija) surengtame atvirajame Baltijos uždarų patalpų šaudymo iš lanko čempionate Alytaus „Žaliojo lanko“ klubo atstovai iškovojo keturis medalius.
Geriausiai individualiose varžybose sekėsi Ingai Timinskienei, kuri moterų olimpinių lankų varžybose iškovojo bronzos medalį. Ketvirtąją vietą kvalifikacijoje užėmusi sportininkė aštuntfinalyje 6:2 nugalėjo latvę Eviją Siksną, ketvirtfinalyje 6:0 pranoko kitą latvę Ligą Iloną Denisenoką, bet pusfinalyje po atkaklios kovos 4:6 nusileido latvei Marinai Rjabkovai. Mažajame finale I. Timinskienė 6:0 pranoko latvę Rimmą Matvejevą.
Paklausta kaip pati vertina savo pasirodymą šiose varžybose Inga atsakė „Šiuo metu mano pagrindinis tikslas yra kitais metais vyksiančios atrankos į Olimpines žaidynes. Dabar mano treniravimosi procese yra įtraukta daug visokių šaudymo technikos pokyčių, kurie duos rezultatus būtent toms varžyboms. Dėl daromų pokyčių šiuo metu mano rezultatai tikrai nėra tokie geri kokių norėtųsi, todėl ir šių varžybų perdaug nesureikšminu, nors tai ir Baltijos šalių čempionatas. Žinoma, visada smagu startuoti tokiose varžybose kur galima rimtai varžytis su kitomis kaimyninių šalių lanininkėmis. Nesu itin patenkinta savo šaudymu pirmąją dieną, kadangi kiekvieną šūvį reikėjo kovoti su savimi ir kiekvienas šūvis buvo itin sunkus, tačiau džiaugiuose kad antąją dieną pavyko susidėlioti viską į vietas ir pagaliau šaudyti daug tvirčiau. Nors taip ir neatrodo, bet sunkiausia dvikova man buvo pirmoji, prieš jauną latvių lankininkę Eviją Siksną. Nors ir žiūrint į galutinį rezultatą atrodo kad aš lengvai laimėjau taip toli gražu nebuvo. Nors mano serijos ir buvo labai geros, tačiau kiekvieną kartą Evija nuo manęs atsilikdavo vos vienu tašku neleisdama man nei akimirkai atsipalaiduoti. Apskritai džiaugiuose savo trečiąja vieta, juk tai visdėlto Baltijos šalių čempionatas ir savo rezultatu, nors tikrai žinau, kad galiu geriau ir kad bus geriau, o kartu ir labai džiaugiuosi kitų savo klubo narių pasiekimais“.
Kristina Abramaitytė (ASRC-„Žaliasis lankas“) užėmė šeštąją vietą, o Paulina Ramanauskaitė (ASRC-„Žaliasis lankas“) liko devinta.
Komandų varžybose šios trys minėtos „Žaliojo lanko“ atstovės užėmė trečią vietą ir pasidabino bronzos apdovanojimais.
Vyrų skriemulinių lankų varžybose šeštas buvo Rolandas Baranauskas („Alytupis-Žaliasis lankas“). Pastarasis su Lietuvos pirmąja ekipa triumfavo komandų varžybose. Bronza atiteko antrajai Lietuvos ekipai, kurios sudėtyje buvo dar vienas „Žaliojo lanko“ atstovas Linas Vengelis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą