Nuotraukos autorius: Marius Šagunevičius

Tritaškius laidžiusios „Pieno žvaigždės“ darkart įrodė pranašumą prieš alytiškius

Paskutinę žiemos dieną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse į pergalių kelią grįžo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda, kuri namuose įveikė turnyro lentelės kaimynę Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

Šeimininkai rungtynes pradėjo spurtu 8:0, tačiau iki pirmojo ketvirčio pabaigos žaidimas apsilygino, o kėlinį užbaigė tikslūs Dominyko Domarko baudų metimai – 26:25.

Antrajame kėlinyje „Pieno žvaigždėms“ pavyko atitrūkti ir po dviejų Arvydo Šikšniaus tolimų metimų, Edgaro Lasenbergo dvitaškio ir Justo Tamulio tritaškio komandas skyrė 15 taškų (47:32), tačiau svečiai prieš pertrauką deficitą aptirpdė iki vienženklio skirtumo – 50:41.

Po pertraukos Petrausko auklėtiniai atrodė šviežesni, o Tamulio reidas trečiojo ketvirčio pabaigoje padidino šeimininkų pranašumą iki 17 taškų – 71:54.

Lemiamoje atkarpoje dzūkai bandė priartėti, bet pasvaliečiai nepaleido mačo kontrolės ir iškovojo užtikrintą pergalę – 96:74.

Šeimininkai fantastiškai atakavo iš toli – 18 tritaškių iš 31 bandymo (58 proc.). „Pieno žvaigždžių“ visų laikų rekordas yra 19 pataikytų tritaškių per susitikimą

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė buvęs alytiškis Paulius Petrilevičius, kuris per 26 minutes pelnė 18 taškų (9/10 dvit.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Alytaus ekipoje išsiskyrė Gabe'as Devoe pelnęs 22 ir Artūras Jomantas pridėjęs 11 taškų.

Pasvalio ekipa savo varžovus nugalėjo jau trečiąsyk sezone, o tuo tarpu alytiškiams tai LKL čempionate – šeštasis pralaimėjimas paeiliui.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą