Ledo arena Alytuje – idėja įgauna kontūrus

Alytaus miesto savivaldybės taryba žengė pirmuosius žingsnius dėl galimybių mieste turėti ledo areną. Ketvirtadienį tarybos nariai pritarė jos infrastruktūros statybos, įveiklinimo ir pritaikymo visuomenės reikmėms investicinio projekto rengimui.

„Tai tik pradžių pradžia. Tačiau dabar galėsime planuoti ir skaičiuoti, kokios investicijos reikalingos, kiek miestui kainuotų išlaikymas ir daug kitų svarbių klausimų, pasverti visas galimybes ir grėsmes, visus už ir prieš“,- sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Dėl galimybių Alytui turėti ledo areną kalbamasi su žinomu ledo ritulininku, iš Alytaus kilusiu Dainiumi Zubrumi. Čia galėtų veikti jo vardu pavadinta ledo ritulio sporto mokykla, kurioje būtų kultivuojamas ne tik ledo ritulys, bet ir dailusis čiuožimas, akmenslydis. 

Arena galėtų tapti regiono sporto traukos centru, praplėstų  turimą miesto sporto infrastruktūrą, prisidėtų prie didesnių alytiškių laisvalaikio užimtumo galimybių.

Rengiamas investicinis projektas leis tinkamai įvertinti tokio objekto poreikį, identifikuoti investicijų grąžą, parinkti tinkamiausią investicinio projekto įgyvendinimo būdą.

Projektas turėtų būti parengtas per maždaug keturis mėnesius, savivaldybei jis kainuos apie 10 tūkstančių eurų. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą