Neįgaliesiems – sveikos gyvensenos stovykla

Rugpjūčio 4 d. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Alytaus miesto ir rajono filialo nariai dalyvavo stovykloje, kurios veiklas organizavo Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras, įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“. Siekiant bendrauti, stovykloje dalyvavo ir keletas Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos narių.

Projektas „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“ finansuojamas ES lėšomis.

Stovyklos dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė. Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Dovilė Bunevičiūtė dalyviams pravedė lengvą rytinę mankštą su kamuoliais, kuri ne tik išjudino stovyklos dalyvius, bet ir sušildė kiek vėsoką trečiadienio rytą. Po mankštos dalyviai galėjo praktiškai išbandyti skirtingų kvėpavimo technikų naudą žmogaus sveikatai bei emocinei savijautai. Pasibaigus dviem gana intensyviems mankštoms ir kiek išalkus, profesionalus virtuvės šefas Arvydas pakvietė pasigaminti sveikus ir skanius pietus. Stovyklos metu taip pat organizuotos edukacinės kūrybinės dirbtuvės „Namų kvapo gamyba“, kurių metu kiekvienas dalyvis galėjo pasigaminti patinkantį namų kvapą. Kvapai sklandė ore ir puikiai nuteikė likusiai dienos daliai.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistė Jūratė Busilienė pažymėjo, kad pagal projektą sveikos gyvensenos stovykla buvo skirta Alytaus miesto ir rajono aklųjų ir silpnaregių organizacijos nariams, tačiau aktyvios VšĮ LASS Pietvakarių centro darbuotojos dėka joje dalyvavo ir Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos nariai.

VšĮ LASS Pietvakarių centras Alytaus rajone vykdo Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje 2021 m. projektą „Kitoje šviesoje“.

„Šiais metais projekto vykdytojos Dovilės Blaževičiūtės dėka vykdomos veiklos ypač džiugina, jaučiamas nuoširdus rūpestis ir dėmesys kiekvienam dalyviui, matoma konkreti pagalba, atsižvelgiant į asmens poreikius. Tai tvirtina ir patys neįgalieji, sutikti dienos stovykloje. Skiriama daug dėmesio socialiai jautriems asmenims, todėl savivaldybė džiaugiasi ir skatina tokias veiklas“, – sakė J. Busilienė.

Alytaus rajone neįgaliesiems skirtus projektus, remiamus Alytaus rajono savivaldybės, šiais metais įgyvendina 3 organizacijos. Iš viso skirta 54,9 tūkst. eurų parama.

Alytaus rajono savivaldybės ir LASS Pietvakarių centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą