COVID-19 šiandien nustatytas dar 2 žmonėms

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo facebook puslapyje rašo, kad COVID-19 šiandien nustatytas dar 2 žmonėms. Susirgo alytiškė ir rajono gyventojas iš Miklusėnų.

Savaitgalis gražus ir saulėtas. O virusas dirba savo darbą. Iš viso koronavirusu jau užsikrėtę 13 alytiškių ir 3 Alytaus rajono gyventojai: 1 iš Alovės, 2 iš Miklusėnų. Mobiliame punkte jau patikrinta 319 žmonių, kurie pas mus atvyksta iš visos apskrities.

Iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų sužinojau, kad iki ligos nustatymo vienas lankėsi„Antėjos laboratorijoje“, S.Dariaus ir S.Girėno g., kitas apsipirkinėjo „Rimi“, Pulko g. 51A, ir vaistinėje, esančioje prekybos centre „Norfa“, Topolių g. 1. Kas grįžo iš užsienio lėktuvu, kas automobiliu, izoliavosi namuose, niekur nesilankė.

Jūs tikriausiai žinote, kad grįžtančiais iš užsienio keltu, o tiksliau jų parvežimu iš Klaipėdos ir izoliacija privalo pasirūpinti savivaldybės. Šiandien iš kolegų išgirdau, kad mums vieną žmogų iš Klaipėdos parsivežti kainuoja 700 eurų!

Aiškina, kad kuras, apsaugos priemonės, dezinfekavimas ir t.t. Gerai, jei tuo metu atsiranda bent keli norintys sugrįžti. Bet kai tokios išlaidos dėl vieno! Negalime žmogaus palikti, bet, sutikime, tokie pinigai - nesąmonė!

Ir ką Jūs manote? Paskambinau tiesiai Kauno vicemerui. Juk jie taip pat parsiveža kauniečius iš Klaipėdos. Papasakojau apie situaciją ir paprašiau kartu paimti ir norinčius grįžti alytiškius, o mes juos pasiimsime jau iš Kauno, o ne Klaipėdos. Ačiū kauniečiams, kad bėdą suprato ir sutiko mums padėti. Taip ir turi būti! Linkėjimai visiems!

Jau pradėjo veikti budinčios švietimo įstaigos: darželis „Obelėlė“ ir Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla. Čia savo vaikus galės atvesti medikai, policininkai, gaisrininkai, kiti statutiniai pareigūnai - visi, kurie neturi, kam saugiai palikti savo vaikų, ir negali dirbti nuotoliniu būdu. Jų šiandien mums reikia kaip niekada. Kad gydytų, saugotų, padėtų. Kad gelbėtų.

Negaliu nepasidžiaugti Alytaus siuvyklomis, kurių darbuotojos jau siuva ne tik kaukes, bet ir apsauginius kombinezonus, kurių šiandien labai labai trūksta visiems žmonėms, visoms įstaigoms visoje Lietuvoje.

Ir jeigu Jums atrodo, kad savivaldybė šiuo metu džiaugiasi saulės spinduliais ir nieko neveikia - tai pasakysiu tiesiai - dauguma žmonių tos saulės net nemato, nes dirba neskaičiuodami nei darbo valandų, nei savaitgalių. Nuo vadybos, logistikos, parvežimo, apgyvendinimo, visuomenės informavimo... iki to, kad trūkstant pajėgumų mobiliame koronaviruso patikros punkte budės be jokio papildomo atlygio - buhalterės, švietimo, sporto, architektūros ir kitų skyrių specialistai. Lenkiuosi žemai!

Užsakytas apsisaugojimo priemones: kam kaukes, kam apsauginius akinius, kam dezinfektorius, kam pirštines ir t.t. nuolat parūpiname tiems, kam reikia labiausiai. Pasirūpiname net tada, kai ta įstaiga mums nepriklauso, pvz., policija, Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stotis, „Kautra“, kuri paveža mūsų žmones, ar „Dzūkijos“ viešbutis, kuriame šiuo metu karantinuojami alytiškiai.

Nuo mūsų priklauso, kiek medikai dirbs be išeiginių. Kiek žmonių neteks darbų. Kiek praras artimuosius. Taip. Viskas susiję, nors kai kurie įsivaizduoja, kad šios problemos jų nepalies.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą