Specialistai ragina nepasiduoti vilionėms įsigyti neva koronaviruso infekciją „gydančių“ prietaisų

Siaučiant koronavirusui, vis dažniau viešoje erdvėje, o ypač socialiniuose tinkluose, atsiranda informacijos apie biorezonansinius prietaisus, neva padedančius apsisaugoti ar pasveikti nuo koronaviruso infekcijos. Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (Akreditavimo tarnyba) ragina visuomenę nesusigundyti tokiais neva gydančiais prietaisais, nes šiuo metu pasaulyje nėra sukurtų medicininių prietaisų, kurie būtų skirti COVID-19 infekcijos profilaktikai ir gydymui.

 Tokie prietaisai kaip Ukrainos gamintojo Lidomed-Bio gaminami prietaisai Life Expert ir Life balance nepadės apsisaugoti nuo įvairių bakterijų ir virusų, tarp jų ir koronaviruso – jie nebuvo vertinti pagal Lietuvos Respublikos sveikatos sistemos įstatyme numatytus reikalavimus, todėl negali būti naudojami koronaviruso profilaktikai ar gydymui.

Šiuos ir kitus panašius brangius prietaisus siūlantys gamintojai siekia pasinaudoti visuomenės baime ir susirūpinimu bei noru apsisaugoti nuo koronaviruso infekcijos. Specialistai įspėja – pirkdami tokius prietaisus ne tik galite prarasti pinigus, bet ir rizikuojate savo bei artimųjų sveikata.

Primename, kad geriausia profilaktika nuo koronaviruso infekcijos yra siekis jos išvengti, t.y. laikytis visų karantino rekomendacijų bei tinkamos higienos taisyklių – viešoje vietoje dėvėkite kaukę, kruopščiai plaukite rankas vandeniu ir muilu arba naudokite dezinfekcinį skystį, o kosėdami ar čiaudėdami prisidenkite nosį ir burną nosinaitę ar sulenkta alkūne.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą