Dalyvauti renginiuose – tik su veido apsaugos priemonėmis

Nors karantino sąlygos dar labiau lengvinamos ir atsisakoma reikalavimo lauke dėvėti veido apsaugos priemones, atvirose erdvėse vykstančių renginių dalyviai jas vis dar turės dėvėti.

Atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose galės dalyvauti ne daugiau kaip 30 žmonių, o organizatoriai privalės užtikrinti, kad kiekvienam dalyviui tektų ne mažiau kaip 10 kv. m ploto bei ne mažesnį kaip 2 m atstumą tarp jų.

Renginių organizatoriai ir toliau privalės rūpintis dalyvių higiena – prie įėjimo ar gerai matomose vietose pakabinti ar pastatyti rankų dezinfekcijai skirtą priemonę. Į renginius neturi būti įleidžiami žmonės, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, tokių kaip sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas. Renginiuose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms.

Bilietų į renginius prekybą rekomenduojama organizuoti internetu, tačiau jei bilietai pardavinėjami gyvai, tarp eilėje laukiančių žmonių turi būti ne mažiau kaip 2 m atstumas. Atsiskaityti už bilietus taip pat rekomenduojama ne grynaisiais pinigais.

Renginių organizatoriai taip pat turėtų pasirūpinti savo darbuotojais – užtikrinti, kad dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, matuoti ateinančiųjų į darbą kūno temperatūrą, o karščiuojančius nedelsiant nušalinti nuo darbo. Draudžiama dirbti darbuotojams, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu, išskyrus dirbančius nuotoliniu būdu.

Renginių darbuotojai privalo dirbti su veidą apsaugančiomis priemonėmis, ne rečiau kaip kas 2 valandas plauti rankas skystu muilu ir šiltu tekančiu vandeniu, dezinfekuoti jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis.

Organizatoriai pagal galimybes darbą turi organizuoti taip, kad kuo daugiau darbuotojų būtų saugiame atstume vienas nuo kito ir renginio dalyvių (daugiau nei 2 metrų atstumu, trumpiau nei 15 min.) ar iš viso tarpusavyje nekontaktuotų. Jeigu dirbama pamainomis, pagal galimybes organizuoti darbuotojų pamainų pasikeitimą išlaikant saugų atstumą ar išvengiant kontakto.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimas įsigalios nuo gegužės 18 dienos.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Sprendimas įsigalios nuo gegužės 18 dienos.

 

Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą