Nuotraukos autorius: G.Bitvinskas

Siūloma karantiną pratęsti ir vasarą

Prasidėjus paskutinei karantino savaitei, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, karantino režimą vėl bus siūloma pratęsti ir po gegužės 31-osios. Dėl tikslaus karantino pratęsimo laikotarpio ministrų kabinetas spręs trečiadienį Vyriausybės posėdyje. „Taip, jį (karantiną, – aut.past.) bus siūloma pratęsti. Jau ne kartą esu sakęs, kad jo reikia kaip teisinio režimo, jog būtų galima taikyti karantino, izoliacijos sąlygas, dėl kurių šiandien tarsimės su kolegomis iš kitų Baltijos šalių, kokiu atveju būtų galima nebetaikyti privalomos saviizoliacijos atvykus į šalį“, – sakė ministras. „Dėl konkretaus termino, kol jis nėra priimtas, nenorėčiau į diskusijas veltis, bet patį karantiną tikrai bus siūloma pratęsti“, – dar kartą patikino A.Veryga.

Tiesa, sveikatos apsaugos ministras akcentavo, kad net ir gerėjant užsikrėtimo koronavirusu statistikai, nereikėtų skubėti „šauti šampano, nes pagirios gali būti labai sunkios“. „Su šampano šaudymais neskubėkime, nes pagirios gali būti labai sunkios ir sudėtingos. Jeigu rimtai, iš tikrųjų neužmirškime, kad virusas nėra dingęs iš visuomenės ir tai, jog kol kas jį mums gerai sekasi suvaldyti, dar nereiškia, kad galime užmiršti visas atsargumo priemones. Tai, kad ta kreivė išlieka plokščia, reiškia, jog karantinas suveikė, buvo laikomasi saugumo priemonių, bet nepagrįstas atsipalaidavimas gali sugrąžinti šalį į blogą situaciją“, – aiškino A.Veryga.

A.Veryga: amžiname karantine tikrai negyvensime

Premjeras Saulius Skvernelis dar praėjusį trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė, kad dėl koronaviruso plitimo grėsmės šalyje įvestas karantinas turbūt bus pratęstas, tačiau reikalavimai liks minimalūs.

„Gali būti, kad karantino laikotarpis bus pratęstas, bet, jeigu vertinsime iš esmės ribojimus arba apsunkinimus, jie lieka minimalūs, susiję su žmonių apsaugojimu – saugumo priemonių diegimu ir sienų režimo užtikrinimu“, – sakė S.Skvernelis. Tiek premjeras, tiek sveikatos apsaugos ministras tvirtina, kad karantinas yra reikalingas kaip kaip teisinis režimas. „Galiu nuraminti, kad amžiname karantine tikrai negyvensime, bet, noriu priminti, jog karantinas, skirtingai nuo valstybės ekstremaliosios situacijos, yra būtent specifinė infekcijų kontrolei sukurta priemonė, tam tikras teisinis režimas“, – aiškino A.Veryga.

Primename, kad siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 dieną, tačiau nuo balandžio vidurio apribojimai pamažu švelninami.

Patvirtinta 12 naujų atvejų

Per praėjusią parą patvirtinta 12 naujų koronaviruso atvejų. Bendras jų skaičius siekia 1635. Tebeserga 426 užsikrėtusieji, pasveiko 1138. Nuo koronaviruso iš viso mirė 63 asmenys, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių. Per parą Lietuvoje atlikta 2170 tyrimų dėl koronaviruso, bendras jų skaičius siekia 269 tūkst. 889.

Agnė Černiauskaitė

lrytas.lt inf. 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą