Geriausio metų Vilniaus regiono bibliotekininko „Riešutas“ konkurse – alytiškių sėkmė

Baigiantis metams tradiciškai vyksta Vilniaus regiono bibliotekų apdovanojimai „Riešutas“. Šiemet jie buvo virtualūs ir įvyko gruodžio 18 dieną. Apdovanojimai vyko ZOOM platformoje bei buvo tiesiogiai transliuojami Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos YouTube paskyroje. Šiais metais apdovanojimai surengti jau penktąjį kartą. Tai puiki proga trumpam stabtelėti ir įvertinti savo ir kolegų pasiekimus, pasidžiaugti nuveiktais darbais, įgyvendintais projektais ir pasiektais rezultatais.

Šiemet Vilniaus regiono bibliotekų apdovanojimai „Riešutas“ įteikti 4 nominacijose: Geriausias bibliotekos vadovas, Geriausias metų bibliotekininkas, Geriausia komanda ir Geriausia mokyklos bibliotekininkė.

Sveikiname Alytaus Putinų gimnazijos bibliotekos vedėją Marytę Žuromskienę. Ji išrinkta geriausia regiono mokyklos bibliotekininke!

M.Žuromskienė apdovanota už labai gerus profesinio darbo rezultatus, naujovių, patobulinusių darbą arba atskirus darbo procesus, pasiūlymą ir įdiegimą, pasižymėjimą profesinėje veikloje, bibliotekos vardo garsinimą ir aktyvų atstovavimą, bibliotekininko teigiamo įvaizdžio kūrimą, aktyvią visuomeninę veiklą, aukštą darbuotojo kultūros lygį bei erudiciją ir jos pritaikymą profesinėje veikloje.

Alytaus miesto mokyklų bibliotekininkų metodinis būrelis rekomendavo kolegę šiam apdovanojimui, nes įvertino jos gebėjimą planuoti, organizuoti, valdyti ir įgyvendinti mokyklos  bibliotekos bei informacijos paslaugas bei sistemas, įgalinančias patenkinti visos bendruomenės poreikius. Stebina kolegės gebėjimas dalyvauti raštingumo ugdymo ir skaitymo skatinimo, medijų ir informacinio raštingumo ugdymo, mokymosi tyrinėjant programose, technologijų integravimo į ugdymo procesą eigoje. Marytė aktyvi metodinio būrelio veikloje, iniciatyvi ir draugiška kolegė. Jos veikla yra reikšminga gimnazijos bibliotekai ir jos bendruomenei. Vykdoma kultūrinė ir švietėjiška veikla, inicijuojami projektai, bibliotekos atstovavimas užtikrina sklandų bibliotekos darbą bei gerus veiklos rezultatus, suteikia naujų galimybių ir paslaugų visuomenei.

Putinų gimnazijos vadovybė puikiai vertina įvairias bibliotekos vedėjos veiklas: jaunimo bendrakultūrinės patirties sklaidą, kokybišką kultūros paso integravimą į gimnazijos ugdymą, puikų bibliotekinių-bibliografinių veiklų koordinavimą, kvalifikacijos kėlimą dalyvaujant seminaruose, konferencijose, mokymuose ir projektinėse veiklose. Puikius darbo rezultatus lemia jos nuoseklus darbas. M.Žuromskienė puoselėja meninį žodį, savo kūrybą spausdina vietinėje spaudoje. Ji yra Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė.

Taip pat sveikiname Alytaus miesto Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus kolektyvą, kuris tapo Geriausia komanda!

Vilija Dranginytė

Alytaus Jotvingių gimnazijos bibliotekininkė

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą