Vaikų vasaros stovyklų rengėjams: pratęsiamas konkursas nemokamoms teminėms stovykloms organizuoti

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) pratęsia švietimo tiekėjų konkursą nemokamoms teminėms vaikų vasaros stovykloms organizuoti. Šios stovyklos yra skirtos vaikams, kurie dėl nuotolinio mokymo patyrė daugiausiai sunkumų.

ŠMSM parengtame pagalbos plane, skirtame kompensuoti per pandemiją patirtus mokymosi praradimus, valstybės lėšomis finansuojamoms teminėms stovykloms rengti numatoma skirti 510 tūkst. eurų.

„Mes tikimės, kad stovyklose vaikai galės ir papildyti akademinių žinių spragas, ir sustiprinti socialinius įgūdžius. Labai laukiame stovyklų rengėjų pasiūlymų ir kviečiame būti kūrybingus, išradingus, ieškoti įdomių mokymo(si) formų, metodų, skatinti vaikus judėti“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pagal ŠMSM patvirtintą Vaikų vasaros stovyklų finansavimo ir organizavimo tvarkos aprašą, šiose vasaros stovyklose 5–8 klasių mokiniai neformaliojo švietimo metodais galės tobulinti savo žinias, gebėjimus ir įgūdžius gamtos mokslų, matematikos ir kalbų srityse.

Stovyklose mokiniai galės dalyvauti tik mokyklų vaiko gerovės komisijų siūlymu. Taip siekiama sudaryti galimybių stovyklauti ir patobulinti žinias tiems, kurie prarado mokymosi motyvaciją, jų akademiniai pasiekimai dėl nuotolinio mokymosi būdo suprastėjo, kurie neturi palankios mokymuisi aplinkos namuose ar auga socialinės rizikos šeimose.

Stovyklos vaikams bus nemokamos ir truks ne trumpiau nei 7 kalendorines dienas. Jos gali būti rengiamos kaip dienos stovyklos ar stovyklos su nakvyne. Jų programoje turi būti veiklų, kurios skatintų vaikų fizinį aktyvumą, ugdytų socialines-emocines kompetencijas, matematinius, gamtamokslius, kalbinius gebėjimus. Stovyklų rengėjai raginami naudoti aktyvius mokymo(si) metodus.

Tikimasi, kad nuo birželio iki rugpjūčio pabaigos vyksiančiose stovyklose dalyvaus apie 3000 mokinių, patiriančių mokymosi sunkumų.

ŠMSM inicijuoja švietimo tiekėjų konkursą stovykloms rengti, kurį organizuoti ir vykdyti pavesta Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui. Daugiau informacijos apie konkursą www.lmnsc.lt, paraiškas pratęstam konkursui iki birželio 9 d. reikia siųsti adresu konkursas@lmnsc.lt

ŠMSM informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą