Alytaus „Sakalėlio“ pradinė mokykla pasitiko 25 metų jubiliejų

 

Kiekvieno žmogaus gyvenime mokykla yra vienas svarbiausių prisiminimų. Tai – kelio pradžia, mokslo ir gyvenimo žinių šaltinis. Tai amžinai gyvas, klegantis ir nerimstantis vaikystės pasaulis, auginantis ir brandinantis žmogų.
Alytaus „Sakalėlio“ pradinė mokykla „užaugo“. Jai jau 25-eri. 1993 m. „Sakalėlio“ pradinė mokykla iš 15 Alytaus lopšelio-darželio buvo reorganizuota į „Sakalėlio“ darželį-mokyklą, o 2002 m. – darželis-mokykla – į „Sakalėlio“ pradinę mokyklą.
Jau 25-erius metus mokykla yra etninės kultūros, tradicinių amatų puoselėtoja, skleidėja. Mokykla išsiskiria prioritetinėmis veiklos sritimis, tokiomis kaip etninės kultūros integravimas į formalųjį ir neformalųjį ugdymą, edukacinėmis veiklomis, kurios vyksta netradicinėse, autentiškose aplinkose, mokinių tėvų darbovietėse, laboratorijose ir kt.
Š. m. sausio 26 d. Alytaus „Sakalėlio“ pradinė mokykla pasipuošė šventiniais balionais, mokinių keramikos ir veltinio paroda, fotogalerija. Mokyklos gimtadienis prasidėjo tradiciniu šventiniu rytmečiu – skambėjo mokyklos himnas, gimtadienio dainos, ypač mokinius pralinksmino ir sudomino mokyklos darbuotojų video sveikinimas. Vėliau šventė persikėlė į mokyklos kiemelį, kur mokiniai į dangų paleido balionus su linkėjimais mokyklai, stebėjo šventinį fejerverką, o sugrįžę į mokyklą vaišinosi gimtadienio tortu, šoko diskotekoje, stebėjo spektaklį „Mergaitė Doli saldainių šalyje“. Mokinius džiugino staigmenos, kurias paruošė mokyklos darbuotojai, Mokyklos taryba.
25-ojo jubiliejaus proga „Sakalėlio“ bendruomenę sveikino Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė, Mokyklos tarybos atstovai, kurie linkėjo toliau puoselėti mokyklos vertybes – pagarbą, atsakomybę, saugumą, etninę kultūrą, kūrybiškumą, gyvuoti 100 metų bei nustebino dovanomis: mokiniai džiaugėsi specialiai šiai progai sukurtais saldainiais, šventiniu fejerverku, mokytojos – gėlėmis. Šilti palinkėjimai, apkabinimai ir dovanų teikimas papildė nuotaikingą ir spalvingą gimtadieninį rytmetį.
Mokiniai savo džiaugsmu dalinosi su Vidzgirio mikrorajono gyventojais – mokyklos proginiais saldainiais vaišino gatvės praeivius ir įstaigų darbuotojus.
Šis gimtadieninis rytmetys – tai tik dalis „Sakalėlio“ pradinės mokyklos renginių, skirtų jubiliejaus paminėjimui. Tradicinė „Sakalėlio“ mokyklos baigiamoji mokslo metų šventė bus taip pat dedikuota 25-ajam mokyklos jubiliejui. Todėl nuoširdžiai kviečiame buvusius mokinius, darbuotojus ir visus, norinčius smagiai praleisti laiką, gegužės 30 d. 17.30 atvykti į Alytaus „Sakalėlio“ pradinę mokyklą. Gimtadienis tęsis!

Alytaus „Sakalėlio” pradinės mokyklos direktorė Virginija Vitunskaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą