Puniškiai – projekto „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ dalyviai

Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos, artėjant Lietuvos šimtmečio minėjimui, inicijavo projektą „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ ir kvietė mokyklas susitikti su VMI specialistais, kad mokiniai galėtų susipažinti su mokesčių istorija, aktualijomis, mokesčių svarba visuomenei ir valstybei.

Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcis skyrius buvo viena iš mokymo įstaigų, nusprendusių dalyvauti šiame projekte. Sausio 30 dieną mokykloje lankėsi ir su mokiniais susitiko Mokestinių prievolių departamento II skyriaus Alytaus poskyrio vyriausioji specialistė Sigita Rėkytė. Kadangi viena iš pagrindinių VMI strategijų yra jaunimo švietimas, tad šio susitikimo metu buvo kalbama apie VMI funkcijas, mokesčius, ypač akcentuojant, kad nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai – tai mums nesuteiktos kokybiškos viešosios paslaugos, mažesnė socialinė gerovė. Mokiniams buvo įdomu sužinoti apie seniausius Lietuvos bei įdomiausius senuosius ir dabartinius pasaulyje mokamus mokesčius. Pasirodo, kad turistai, nuvykę į Maljorką, turi sumokėti vienos dienos saulės mokestį, o Austrijoje – gipso mokestį. Gvinėjoje mokamas taikos, o 1993 m. Venecijoje priimtas mokestis „Už šešėlį“.

Pasakojimas buvo iliustruojamas skaidrėmis, o jas pakomentavus mokiniai pateikė klausimų, į kuriuos buvo išsamiai ir suprantamai atsakyta.

Susitikimas tikrai praplėtė mokinių akiratį, o svarbiausia – skatino mokinių sąmoningumą, suvokimą, kad tik sąžiningai mokėdami mokesčius prisidedame prie savo ir valstybės ateities kūrimo.

Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą