Putinų darželiuose – diena su „kojamobiliu“

Kiekvienais metais rugsėjo 16-22 dienomis Europos šalyse vyksta Europos judumo savaitės renginiai. Prie akcijos prisideda ne tik savivaldybės, bet ir organizacijos, įmonės, įstaigos. Baigiantis akcijai,  rugsėjo 22 d. minima Tarptautinė diena be automobilio. 

Prie šios akcijos nepraleido progos prisijungti ir Alytaus Putinų mikrorajono lopšeliai-darželiai „Obelėlė“, „Vyturėlis“, „Putinėlis“ ir „Šaltinėlis“. Fizinio aktyvumo, darnaus judėjimo sampratos, sąmoningumo apie automobilių taršą, ekologiją ugdymas ankstyvajame ugdyme yra labai svarbus, o ypatingai svarbu sukurti tradicijas ir parodyti vaikams, kad šios veiklos yra svarbios visai bendruomenei – mokytojams, tėvams, kaimyniniams darželiams, mokykloms – be to, visi aktyviai įsitraukia į šią akciją. Keturių darželių ugdytiniai visą savaitę daug sportavo, šoko, judėjo. Be to, grupėse ir namuose kartu su tėveliais dirbo rimtą darbą – konstravo „kojamobilius“. Tai ypatinga transporto priemonė, kuri yra daug pranašesnė už tikrus automobilius, nes juos gali „vairuoti“ nuo jauniausio iki vyriausio vairuotojo, be to, ji visiškai netarši ir yra pagaminta ir gamtai draugiškų medžiagų. Vaikai visą savaitę turėjo galimybę su savo pasigamintais „kojamobiliais“ lenktyniauti, dalyvauti improvizuotame eisme savo darželių teritorijose. Rugsėjo 22 d., kuomet minima Tarptautinė diena be automobilio, Putinų bendradarbiaujančių darželių priešmokyklinio ugdymo mokiniai kartu su mokytojomis ir Alytaus visuomenės sveikatos biuro specialistėmis išsiruošė į Jaunimo parką, kuriame visi kartu atliko įvairias “kojamobiliams” skirtas užduotis: pylėsi kurą degalinėje, plovė savo transporto priemonę plovykloje, remontavo autoservise. Visuomenės sveikatos biuro specialistės pasistengė, kad „kojamobiliai“ palaikytų aktyvią darbinę temperatūrą. Renginį vainikavo smagus “kojamobilių” paradas.

Dėkojame prie renginio prisidėjusioms lopšelių-darželių „Obelėlė“, „Vyturėlis“, „Putinėlis“ ir „Šaltinėlis“ mokytojoms, „kojamobilius“ vaikams konstruoti padėjusiems tėveliams, o labiausiai patiems vaikams, kurie taip atsakingai atliko visas užduotis ir įsitraukė į darnaus judumo veiklas.

Lopšelių-darželių „Obelėlė“, „Vyturėlis“, „Putinėlis“ ir „Šaltinėlis“ projektinio darbo specialistė Ieva Radzvilienė


 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą