Viktorina ,,Mes esam dzūkai“ skirta Dzūkijos (Dainavos) metams paminėti

Mes esam dzūkai, girių karaliai.
O Karalienė - Dzūkija!

Simboliška, kad viktorina ,,Mes esam dzūkai“,  skirta Dzūkijos (Dainavos) metams paminėti, vyko Alytaus Dzūkijos mokykloje. Renginio dalyvius pasveikino dzūkų tautiniu kostiumu pasipuošusi mokytoja, dzūkų tarmės puoselėtoja Svetlana Žadeikienė, o dzūkišką dainą padovanojo muzikos mokytojos Birutės Babarskienės pradinių klasių ansambliečiai. 

Mūsų mokiniai, kaip tikri svetingi dzūkai, pirmąją vietą „užleido“ Šaltinių progimnazijos komandai, o patys liko antri. Trečiąją vietą iškovojo Panemunės progimnazijos komanda. Tačiau faktas, kad varžytuvėse pirmaujanti komanda keitėsi net kelis kartus, rodo tikrai karštą kovą! 
Pirmoji rungtis – interaktyvioji Kahoot viktorina, antroji – videoužduotis: mokiniai turėjo dzūkiškus žodžius „išversti“ į bendrinę lietuvių kalbą bei įminti dzūkišką mįslę. Viktorinos nugalėtojų neišaiškino net papildomos istorinės užduotys, prireikė garbingos viešnios Svetlanos Žadeikienės pagalbos. Mokiniams buvo užduoti dar keli dzūkiški klausimai. 

Kol komisija skaičiavo rezultatus, gerbiama Svetlana suorganizavo judrųjį dzūkišką žaidimą, į kurį įtraukė visus viktorinos dalyvius. Žaidimo metu mokiniai ne tik turėjo progą pajudėti, bet ir išmokti kelių dzūkiškų pasakymų.

Mokiniai  viktoriną baigė gera nuotaika, nes visi gavo padėkas, o nugalėtojai ir dovanėles – bilietų kuponus į Dainavos kino teatrą.
Gegužės 18-ąją, minint ir Tarptautinę muziejų dieną, Dzūkijos mokykloje  Dzūkijos (Dainavos) metai buvo įprasminti įdomiai,  linksmai ir prasmingai. Renginys vyko netradicinėje erdvėje – mokyklos muziejuje, o čia šeimininkauja mokyklos muziejininkai Eugenijus Guntulionis ir Renata Dudzinskienė, kuriems ir gimė mintis per vieną dieną atšvęsti dvi šventes. 

Dzūkijos mokyklos informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą