Jaunųjų pianistų seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“

2018 m. vasario 27 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokykloje nuskambėjo jau XV-as Lietuvos jaunųjų pianistų seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“, kurį kasmet organizuoja vyr. mokytoja Joana Laugalienė. Konkurse-seminare meistriškumą demonstravo jaunieji atlikėjai iš Alytaus, Vilniaus, Kaišiadorių, Prienų, Birštono, Varėnos, Radviliškio, Kauno, Alytaus rajono muzikos ir meno mokyklų.

Jaunuosius pianistus vertino Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Dovilė Jaciūnienė, Alytaus muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė Vita Naujikienė ir Elektrėnų meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, vyresnioji fortepijono mokytoja Rasa Hopenienė. Alytaus r. meno ir sporto mokyklai atstovavusios mokinės Dinara Dobravolskaitė (vyr. mokytoja Raminta Vanagaitė), Kotryna Dabravolskaitė, Marita Jančiukaitė (vyr. mokytoja Rasa Babarskienė), Skaistė Makselytė (vyr. mokytoja J. Laugalienė), Sandra Babarskaitė (mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė) apdovanotos diplomais, o Austėja Ivanauskaitė (vyr. mokytoja J. Laugalienė) savo amžiaus kategorijoje tapo konkurso laureate. Visiems konkurso dalyviams įteiktos atminimo dovanos, pertraukos metu jaunieji pianistai vaišinosi jubiliejinio konkurso-seminaro tortu.

Jaunieji atlikėjai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Etiudas tapyboje“, kurį vedė vyr. dailės mokytoja Ingrida Vaitkienė. Komisijos narės mokytojos V. Naujikienė ir R. Hopenienė dalijosi pedagogine patirtimi, vedė meistriškumo pamoką „Etiudo svarba, pasirenkant programą“.

Organizatoriai dėkoja konkurso-seminaro rėmėjams – Alytaus r. savivaldybei, Alytaus r. meno ir sporto mokyklai, Artūriu Jasiulioniui, Gerdai ir Vidmantui Veselgoms, UAB „Kopainė“ direktoriui Alfonsui Tribandžiui; informaciniams rėmėjams – Danieliui Jakubavičiui ir laikraščiams ,,Alytaus Naujienos“, „Dainavos žodis“ už renginių viešinimą, už pagalbą Alytaus kolegijai – AŠDTP vadovei Aurelijai Goravičienei ir Aidai Kliukinskienei.

Jauniesiems pianistams šis konkursas-seminaras puiki proga pasitikrinti savo jėgas, o jų pedagogams pasisemti gerosios patirties, kurią galės kūrybiškai taikyti ugdydami jaunuosius talentus.

Mokytoja Raminta Vanagaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą