Ne konkuruoti - bendradarbiauti: rajono ugdymo įstaigos ruošiasi naujiems mokslo metams

„Kad kiekvienas vaikas, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos ir šeimos padėties, gautų kuo geresnį išsilavinimą“, – toks pagrindinis tikslas nuskambėjo šiandien vykusiame Alytaus rajono švietimiečių susitikime.

Naujų mokslo metų išvakarėse aptarti laukiančių darbų, pasikeitimų ugdymo procese rinkosi rajono ugdymo įstaigų vadovai. Jie kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus komanda kalbėjosi apie situaciją rajono mokyklose, kuriose naujus mokslo metus pradės 95 pirmokai. Visi, pirmą kartą rajono mokyklų duris praversiantys mokinukai, rugsėjo 1-ąją gaus kruopščiai iš geriausių priemonių sukomplektuotą „Pirmoko lagaminą“, kuriame ras ir ergonomišką plunksnakotį, ir piešimo reikmenis bei aibę kitų priemonių.

Direktoriai, apžiūrėję lagamine esančias priemones, džiaugėsi vadovų dėmesiu, sakydami, kaip malonu bus tokia staigmena nudžiuginti pirmokėlius ir jų tėvus.

„Kiekvienas vaikas ypatingas ir kiekvienas su juo dirbantis pedagogas – taip pat. Neužmirškite to, kurdami tarpusavio ryšį ir atrasdami prasmę kasdienėje veikloje“, – teigiamų pokyčių švietimo sistemoje ir pasiekimų, kuriais galėtų didžiuotis ne tik mokiniai, bet ir visas rajonas ateinančių mokslo metų proga linkėjo merė Rasa Vitkauskienė.

Merei antrino ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė, kuri, visų pirma, drąsino vadovus nebijoti ieškoti netradicinių sprendimų, stiprybių ir išskirtinumų savo įstaigose – ir visa tai daryti su meile ir galvojant apie vaiką ir ugdymo turinio kokybę. Bei, žinoma, ne konkuruoti tarpusavyje, o bendradarbiauti.

Laukia ir naujovių

Darbas surėmus pečius palengvins ir laukiančius iššūkius nuo šių metų pasikeitus ugdymo procesui. Jau netrukus prasidėsiančiais mokslo metais 20 proc. ilginamas laikas pasirengti pamokoms tiems mokytojams, kurie dirbs pagal atnaujintas ir nelyginėse klasėse pradedamas įgyvendinti bendrojo ugdymo programas. Keisis ir brandos egzaminų sistema dabartiniams III klasės gimnazistams. Valstybinis egzaminas bus laikomas dalimis, tai reiškia, jog III klasės gimnazistai pavasarį laikys tarpinius pasiekimų patikrinimus.
Šie mokslo metai yra pirmieji, kai mokiniams, nepasiekusiems patenkinamo pasiekimų lygmens pasiekimų patikrinimų metu 4, 8 ir 10 klasėse, naujais mokslo metais bus teikiamos papildomos konsultacijos.  Šiam tikslui Švietimo, mokslo ir sporto ministerija savivaldybėms skiria lėšų atlyginti mokytojams už konsultacijoms skirtą darbo laiką.
Nuo šių mokslo metų mokyklose atsiras nauja – gyvenimo įgūdžių – pamoka. Taip pat nuo rugsėjo mėnesio keičiasi bendra lankomumo tvarka, kurioje numatyta, kad tėvai dėl ligos per mėnesį galės pateisinti penkias dienas arba ir daugiau dėl svarbių, objektyvių, pagrįstų priežasčių.

 Iš viso rajono ugdymo įstaigose mokosi 1 651 vaikas.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą