Judumo savaitė Dzūkijos mokykloje

Kaip ir kas metai, taip ir šiemet mūsų mokyklos mokiniai rugsėjo 18- 22 dienomis aktyviai įsitraukė į Europos judumo savaitės veiklas.   Mokiniai buvo raginami į mokyklą atvykti dviračiu ar paspirtuku. Tokių mokinių tikrai buvo nemažai, nes prie mokyklos esančioje stoginėje šių transporto priemonių buvo tikrai daug. Apskritai nemažai mokinių, ypač vyresnių klasių, į mokyklą atvyksta dviračiu ar paspirtuku nuo rugsėjo pirmų dienų, nes ir orai tokią kelionę leidžia, ir mokykloje įrengta stoginė šioms transporto priemonėms laikyti.  

Per klasės susitikimus su auklėtojai su auklėtiniais dalyvavo akcijoje  ,,Aplink  mokyklą pėsčiomis“. Akcijos tikslas- paskatinti judėti mokinius, nes daugelį tėveliai į mokyklą ir iš jos veža  automobiliu.  Kūno kultūros mokytojai per pamokas su mokiniais ėjo į žygius po įvairias lankytinas Alytaus vietas. Šita akcija buvo  pavadinta ,,Alytus-sveikatos miestas“. Akcijos esmė ne tik judėti, aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir įtikinti mokinius, kad Alytuje yra kur pasivaikščioti, yra ką pamatyti ir kitiems parodyti.  

Kad sportavimą mokiniai rinktųsi sąmoningai, kad judėtų ne tik per judumo savaitę, sveikatos specialistė 5-6 klasių mokiniams skaitė paskaitą ,,Kodėl verta sportuoti“. Mokiniai aktyviai įsitraukė į diskusiją, išsakė savo nuomonę apie sporto naudą. 

Per ilgąsias pertraukas kūno kultūros mokytoja E. Rusonienė su savo auklėtinėmis kvietė visus aktyviai ilsėtis- sportuoti, žaisti judriuosius žaidimus mokyklos kieme.   Po pamokų mokyklos sporto salėje buvo organizuojamos kvadrato varžybos penktų klasių mokiniams. Smagu, kad į jas gausiai susirinko penktokų- ir dalyvių, ir sirgalių. 

Tikime, kad judumo savaitei pasibaigus noras judėti, sportuoti niekur nedings. 

Dzūkijos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą