Alytaus darželinukams ir mokiniams – 80 ekskursijų

Jau antrus metus Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius, skirdamas dėmesį aplinkosaugos švietimui, darželinukams ir mokiniams organizuoja ekskursijas. 

Jas veda VšĮ Alytaus turizmo informacijos centro gidė Birutė Malaškevičiūtė.

Ekskursijos vyksta Miesto sode, Jaunimo parke ir Vidzgirio botaniniame draustinyje.

Šiais metais Miesto sode ir Kurorto parke bus surengta 50 ekskursijų. Mokiniai supažindinami su parke augančiais medžiais, krūmais, parkų svarba miestui, kultūros paveldo vertybėmis, elgesiu parkuose. 

Dešimt grupių mokinių ir darželinukų šiais metais bus pakviesta į ekskursijas Jaunimo parke. Šios ekskursijos organizuojamos pirmą kartą.

Kaip ir kasmet, ekskursijos vyks ir Vidzgirio botaninio draustinio teritorijoje esančiu pažintiniu taku. Dvidešimt grupių turės galimybę susipažinti su Vidzgirio botaninio draustinio vertybėmis. 

Vaikai ir paaugliai, būdami gamtoje, susipažįsta su jos įvairove: retais augalais, medžiais, gyvūnais, vabzdžiais ir varliagyviais, sužino, kodėl svarbu saugoti, tausoti ir puoselėti gamtą.

Alytus – vienas žaliausių miestų Lietuvoje. Daugiau kaip 33 proc. jo teritorijos užima žalieji plotai: parkai, skverai, gėlynai. Miesto žaliųjų teritorijų puošmena – Vidzgirio botaninis draustinis – unikali natūralios gamtos sala Alytaus mieste. Tokio miško neturi nė vienas iš didžiųjų Lietuvos miestų. Draustinis įtrauktas į Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“. Vidzgirio botaniniame draustinyje driekiasi pažintinis gamtinis takas.

Miesto sodas – pats seniausias Alytaus parkas, garsėjantis rožynais, fontanu ir voveraitėmis. Jame auga 1630 medžių, iš kurių dalis yra maumedžiai, vertinami visoje Europoje.

Jaunimo parkas vilioja ne tik kaip pramogų, poilsio ir pasivaikščiojimų vieta. Jo pasididžiavimas – metalo plastikos skulptūrų kompozicija, savo ryškiomis spalvomis suteikianti savitą veidą Jaunimo parkui. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą