Brandos egzaminus Alytuje laikys daugiau kaip 800 abiturientų

 

Abiturientams įtemptas metas – įsibėgėja pagrindinė brandos egzaminų sesija. Balandžio mėnesį abiturientai laikė valstybinius užsienio kalbos (anglų, rusų prancūzų ar vokiečių) kalbėjimo dalies egzaminus, o šį šeštadienį, gegužės 5 d., jiems teks laikyti valstybinį užsienio kalbos (anglų) klausymo skaitymo ir rašymo dalies egzaminą. Dar po savaitės – gegužės 12 d. abiturientai laikys informacinių technologijų, gegužės 19 d. – fizikos, o gegužės 26 d. – biologijos brandos egzaminus.
Ne mažiau įtemptas abiturientams bus ir birželio mėnuo. Pagrindinės brandos egzaminų sesijos tvarkaraštyje numatyti 8 egzaminai. Abiturientams birželio 2 d. teks laikyti lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinį ir valstybinį egzaminą, birželio 5 d. – muzikologijos I dalis), birželio 14 d. – muzikologijos II dalis. Istorijos egzaminą pasirinkusieji abiturientai laikys birželio 18 d., geografiją – birželio 20 d., chemiją – birželio 22 d.
Šiemet Alytuje brandos egzaminus laikys 876 kandidatai (praėjusiais metais – 890). Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Rimvydos Ališauskienės, šiemet abiturientai galėjo rašyti pasirenkamąjį brandos darbą (brandos darbas – mokinio pusmečio trukmės darbas jo paties pasirinkta tema). Šiuos darbus rašyti pasiryžo 11 abiturientų. Chemijos brandos darbus rašė 3 Alytaus Adolfo-Ramanausko-Vanago gimnazijos, 2 Alytaus Jotvingių gimnazijos abiturientai – fizikos ir istorijos ir 6 Alytaus profesinio rengimo centro abiturientai parengė informacinių technologijų, lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, etikos ir anglų kalbos brandos darbus.
Stojantiems į valstybės finansuojamas studijas aukštosiose mokyklose būtina išlaikyti ne tik lietuvių kalbos ir literatūros, bet ir užsienio kalbos, matematikos egzaminus, tačiau kaip ir kasmet yra ir daugiau valstybinių egzaminų norinčių laikyti abiturientų: 1 kandidatas pasirinko laikyti užsienio kalbos (prancūzų), 6 – užsienio kalbos (rusų), 37 – chemijos, 6 – fizikos ir 74 – informacinių technologijų egzaminus.
Pakartotinė Brandos egzaminų sesija prasidės birželio 25 d. ir tęsis iki liepos 9 d. Paaiškėjus egzaminų rezultatams abiturientai galės pateikti apeliaciją, tiesa, jos pateikimo laikas trumpesnis ne trys, kaip buvo anksčiau, o dvi dienos.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą