Alytaus apskrities Švietimo skyriaus vedėjų viešnagė Butrimonių gimnazijoje

Gegužės 23 d. Butrimonių gimnazija sulaukė šaunios delegacijos: čia lankėsi Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės skyriaus specialistės Jūratė Venckienė, Danutė Tarasevičienė, Druskininkų, Alytaus miesto, Varėnos, Alytaus, Lazdijų rajonų savivaldybių Švietimo skyrių vedėjai: Jevgrafijus Samuchovas, Rimvyda Ališauskienė, Stasė Bingelienė, Česlova Mocevičienė, Vytuolis Valūnas – išvažiuojamojo posėdžio į Alytaus rajono savivaldybę, švietimo ir kultūros įstaigas dalyviai.

Svečiai buvo svetingai sutikti Butrimonių miestelio centre, kur Butrimonių seniūnas Algirdas Jusas supažindino su miestelio ir seniūnijos istorija, nūdiena bei perspektyvomis. Gimnazijos muziejuje svečių laukė ir čia vykdomas edukacines programas pristatė istorijos mokytoja metodininkė Dalia Adžgauskienė. Vedėjus nustebino ne tik eksponatų gausa, čia vykdoma šviečiamoji veikla, bet ir tai, kad istoriniuose kadruose ir dokumentuose jie atpažino daug žinomų ir pažįstamų žmonių.

Švietimo skyrių vedėjai apžiūrėjo edukacines gimnazijos erdves, kurios jau keletą metų iš eilės pripažintos kaip vienos geriausiai tvarkomų respublikoje, domėjosi jose vykdoma veikla. Gimnazijos direktorius Valdas Valvonis ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Mielaikienė parengė ir skaitė pranešimą „Edukacinių erdvių reikšmė sėkmingesniam mokinių ugdymui“, pristatė Švietimo ir mokslo ministerijos užsakymu kuriamą dokumentinį filmą „Etnokultūros ir fizinio aktyvumo sąsajos ugdymo procese“. Svečiai apžiūrėjo jaunimo užimtumo erdvę, p. Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondo veiklos atminimo kambarį, kur atsakė į direktoriaus pateiktus klausimus apie J. E. Prezidento Valdo Adamkaus sportinę veiklą bei pasiekimus, ir, žinoma, laimėjo prizus, susijusius su jau birželio 5 dieną Butrimonyse vyksiančia IV respublikine sporto ir meno švente „Adamkiada“.

Susitikimas buvo naudingas visiems: jis praturtino, suvienijo ir leido suprasti, kad švietimas yra privalomai prioritetinė Valstybės veiklos sritis.

 

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą