Mokinių užimtumo stovykla

Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje 12 metus iš eilės organizuota dieninė stovykla ,,Vasara 2018“, remiama Alytaus rajono savivaldybės mokinių užimtumo programos lėšomis. 

Dvi savaites mokykloje ir jos teritorijoje šurmuliavo mokinukai, girdėjosi skardus stovyklautojų juokas, varžymosi ir nuostabos šūksniai. Stovykloje veikla buvo skatinanti sveiką gyvenseną, nuolatinį judėjimą, ugdanti kūrybiškumo, komunikavimo, socialines ir pažintines kompetencijas.

Kiekvieną dieną stovyklautojų laukė vis kiti edukaciniai užsiėmimai, įvairi veikla, išvykos ir susitikimai su įdomiais žmonėmis: gatvės šokių mokytoju ir didžėjumi Viktoru Zujevu, Lietuvos šaulių sąjungos nariu Petru Grėbliausku, Kauno jūrų skautų nariu Aurimu Akuniu.

Mokiniai aplankė Vidzgirio botaninį draustinį, Marijampolės Multicentrą, Raudondvario pilies dvarą. Susipažino su įvairiomis meno šakomis ir technikomis. Koliažo technika iš akmenukų gamino paveikslėlius, mokėsi piešti graffiti ir vitražus ant stiklo, rišti skautiškus mazgus, gamino vėjo varpelius, susipažino su gatvės šokių pradmenimis, didžėjaus ir lankininko specialybėmis, varžėsi įvairiose sportinėse rungtyse, žaidė stalo žaidimus.

Smagiai praleidę laiką, paskutinę stovyklos dieną vaikai išsakė savo svajones ir lūkesčius ateinančiai vasarai. Visi tikisi, kad stovykla bus organizuojama ir kitais metais.

Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą