Alytaus rajono bendruomenių verslumas ir ES projektai pristatyti Sakartvele

Alytaus rajono ir Ozurgečio (Sakartvelo) savivaldybės įgyvendina bendrą projektą „Aktyvios vietos veiklos grupės – stiprus regionas: Alytaus rajono patirties perdavimas Ozurgeti“. Tai jau trečiasis bendras savivaldybių projektas per septynerius bendradarbiavimo metus.

Vykdant projekto veiklas, Alytaus rajono savivaldybės delegacija, vadovaujama savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko apsilankė Ozurgečio savivaldybėje. Dviejų dienų konferencijoje Ozurgetyje buvo diskutuojama apie eurointegracinių procesų svarbą ir naudą, dalijimąsi gerąją patirtimi apie Alytaus rajono vietos bendruomenių verslumą, savivaldybės paramą smulkiam ir vidutiniam verslui, integracijos į Europos Sąjungą procesus, Lietuvos patirtį kelyje į Europą, taip pat buvo dirbama grupėse, siekiant labiau į visuomenės švietimą ir informuotumą įtraukti įvairias pilietines ir jaunimo grupes.

Konferencijoje sveikinimo kalbą pasakęs meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė Alytaus rajono ir Ozurgečio savivaldybių bendradarbiavimu, kartu įgyvendintais ir įgyvendinamais projektais verslumo, socialinėje ir regionų vystymo srityse. „Tikiu, kad gerosios patirties sklaida bus abipusiai naudinga, tęsime bendradarbiavimą ir tolimesnėse projektinėse srityse“.

Po pranešimų Alytaus rajono savivaldybės delegacija diskutavo su  Ozurgečio savivaldybės meru Konstantinu Sharashenidze, tarybos vadove Nana Tavdumadze, Gurijos regiono gubernatoriaus pavaduotoju Gia Ebralidze, įgyvendinamo projekto koordinatoriumi Vakho Gvelebiani,  savivaldos atstovais, vietos tarybos pirmininku Davidu Darchia, tarybos nariais, jaunimo atstovais apie verslo sąlygas ir galimybes Lietuvoje, infrastruktūrinius projektus, ES paramą ir įgyvendintus projektus, bendruomenių vaidmenį ir verslumą viešajame gyvenime.

Atskirame susitikime su Gurijos regiono gubernatoriumi Zurab Nasaraia buvo aptartas tolimesnis bendradarbiavimas, planuojami projektai. Gubernatorius pasidžiaugė, kad bendradarbiavimas su Alytaus rajonu ir įgyta patirtis Ozurgečiui pravers ateityje savarankiškai rengti ir vykdyti Europos Sąjungos finansuojamus projektus.

Šių metų liepos mėnesį delegacija iš Ozurgečio lankėsi Alytaus rajone. Butrimonyse, Pivašiūnuose, Punioje, susipažino su verslu užsiimančiomis ir ES paramą gavusiomis bendruomenėmis, Alytaus rajono vietos veiklos grupės veikla. Šių metų birželio mėnesį Ozurgetyje lankėsi Alytaus rajono savivaldybės, Alytaus rajono vietos veiklos grupės atstovai su ekspertu, kurie vedė seminarus, mokymus verslumo temomis bei aptarė verslo finansavimo ir patekimo į Europos Sąjungos rinką galimybes.

Projektas „Aktyvios vietos veiklos grupės – stiprus regionas: Alytaus rajono patirties perdavimas Ozurgeti“, finansuojamas Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pagal Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programą. Projektu siekiama kompleksiškai skatinti Gruzijos Guria regiono vystymąsi ir pilietinės visuomenės raidą, todėl orientuojamasi į visus pilietinės visuomenės dalyvius: vietos gyventojus, juos vienijančias bendruomenes ir pilietines organizacijas, vietos savivaldos atstovus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą