Muzikos mokykloje − profesinio bendradarbiavimo diena „Draugystės tiltai“

Vasario 6 dieną Alytaus muzikos mokykla drauge su Nacionaline Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla surengė profesinio bendradarbiavimo dieną „Draugystės tiltai". Jau penkeri metai, kai abi mokyklas sieja profesinio bendradarbiavimo tiltai. Šis susitikimų ciklas, pasak Muzikos mokyklos direktorės Aldonos Vilkelienės, tapo miestui svarbia kultūros programa, atskleidžiančia Muzikos mokyklos mokytojų profesionalumą ir mokinių talentą. Tai, kad galime su prestižine šalies menų mokykla bendradarbiauti, rengti bendrus koncertus, įrodo šių dalykinių susitikimų reikšmę muzikiniam ugdymui.

Atvykę mokytojai skaitė pranešimus, vedė atviras pamokas. M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktoriaus pavaduotoja muzikos ugdymui, smuiko mokytoja metodininkė Eglė Čobotienė pristatė muzikos ir meno mokyklų ugdymo kaitos aktualijas. Visiems mums rūpi, kokia bus ateities mokykla, kaip turi keistis švietimas, todėl Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos teorinių disciplinų vyresnysis mokytojas Viktoras Bakys savo pranešime pristatė ateities mokslo ir medijų išradimų perspektyvas, kurios suglumino ne vieną klausytoją – matėme, kokias galimybes atveria žmogaus smegenų ir kompiuterio susiejimas. Pranešėjas išreiškė mintį, kad menas ir asmenybės kūrybiškumas ir ateityje bus nepakeičiama vertybė.

Išklausę pranešimus mokytojai su mokiniais pasiskirstė po klases, kur vyko fortepijono, smuiko, klarneto, skaitymo iš lapo, kamerinio muzikavimo atviros meistriškumo pamokos. Jų metu mokytojai turėjo galimybę gilinti profesinę ir specialiąją kompetenciją, sąlygojančią sėkmingą profesinę veiklą. Alytaus muzikos mokyklos mokiniams pamokas vedė Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokytojai − fortepijono mokytoja ekspertė Jūratė Teresė Karosaitė, klarneto mokytojas Antanas Taločka, smuiko mokytoja metodininkė Inga Gylytė, smuiko vyresnioji mokytoja Ona Abarytė-Liaškovienė, koncertmeisterė Jūratė Baranauskienė.

Popietę vainikavo Alytaus muzikos mokyklos ir Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos bendras mokinių koncertas. Koncertą vedė Alytaus muzikos mokyklos teorinių disciplinų mokytoja metodininkė Alytė Vitkauskienė.

Išskirtinai talentingi Muzikos mokyklos mokiniai yra nukreipiami mokytis į M. K. Čiurlionio menų mokyklą. Šiandien džiaugėmės galėdami koncerte išgirsti Muzikos mokyklos buvusių mokinių, pianisčių Beatričės Abariūtės (4 kl.) ir Skirmantės Kirkliauskaitės (12 kl.) skambinimą. Mokinės mokosi pas fortepijono mokytoją ekspertę Jūratę Teresę Karosaitę. Mokytoją ir Alytaus muzikos mokyklą sieja ypatingas ryšys, kadangi J. T. Karosaitė buvo viena pirmųjų šios mokyklos mokytojų, o ir išugdė ne vieną alytiškę pianistę.

„Draugystės tiltai" − tai puikus tarpmokyklinio bendradarbiavimo ir kultūros vertybių puoselėjimo pavyzdys. Tai jau įvardijama kaip profesinio bendradarbaivimo programa, nes renginyje gimė daugybė ateities vizijų – mokslo, medijų, mokyklos veiklos tobulinimo, bendrų meninių projektų perspektyvų.

Muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą