Nuotraukos autorius: Photo by Dan Gold on Unsplash

Kviečiama diskusija dėl maitinimo savitarnos principu Alytaus rajono švietimo įstaigose


Sveika ir tinkama mityba – aktuali ir prioritetinė tema, ypač kalbant apie vaikus. Pastaraisiais metais gausu pokyčių maitinimo ugdymo įstaigose reglamentavimo srityje.
Sveikatos apsaugos ministerija akcentuoja ir kviečia savivaldybes ir tuo pačiu ugdymo įstaigas inicijuoti realius pokyčius vaikų maitinimo srityje. Tarp tokių pokyčių įvardijamas maisto tiekimas švediško stalo, arba kitaip savitarnos, principu, trumposiomis grandinėmis bei galimybė pasirinkti sveikatai palankius maisto produktus, ženklinamus tarptautiniu „Rakto skylutės“ simboliu.
„Netiesa, kad tai, kas yra sveika, neskanu. Tai požiūrio ir greičiausiai pastangų klausimas, kaip pagaminti ir pateikti maistą, kad vaikai jį valgytų noriai“ , – akcentavo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, daug metų vadovavusi rajono Visuomenės sveikatos biurui.
Pasak jos, savivaldybė rugsėjį sieks pasitikti su naujovėmis. Palaipsniui rajono mokyklose bus diegiamas savitarnos principas. „Ieškosime galimybių bent daržovių tiekimą užtikrinti trumpų grandinių principu, bet svarbiausia kur kas intensyviau dalyvausime valgiaraščio sudaryme ir jo koregavime, sudarysime sąlygas pasisakyti mokyklų bendruomenėms“, – pabrėžė D. Kitavičienė.
Kadangi labai svarbu yra išgirsti visas puses, liepos 16 d. 10 val. Alytaus rajono savivaldybėje organizuojama diskusija vaikų mitybos klausimais ugdymo įstaigose. Į diskusiją kviečiami dalyvauti visuomenės sveikatos specialistai, ugdymo įstaigų ir maitinimo paslaugas teikiančių įstaigų atstovai.
Norinčių dalyvauti diskusijoje registracijas būtina. Registruotis galima el. p. info@arsa.lt arba tel. (8 315) 555 30.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą