Nuo kitos savaitės vaikai galės grįžti į darželius

Nuo gegužės 18 d. Alytuje pradės veikti visi darželiai ir dirbs bendrojo ugdymo mokyklos, kuriose yra vykdoma priešmokyklinio ugdymo programa.

Vaikų skaičius grupėse nebus ribojamas, tačiau čia dirbančiam personalui teks griežtai laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytų infekcijos plitimo prevencijos reikalavimų.
Vaikus, kurie serga lėtinėmis ligomis arba gyvena kartu su rizikos grupėms priklausančiais žmonėmis, ir toliau bus rekomenduojama ugdyti namuose. Tačiau net jei vaikas sveikas, jį leisti į ugdymo įstaigą nebus privaloma – tėvai galės jį ir toliau prižiūrėti namuose.
Prie įėjimų į lopšelio-darželio patalpas turės būti sudaryta galimybė dezinfekuoti rankas, o atlydintieji vaikus privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones. Lopšeliai-darželiai privalės užtikrinti visų priimamų į įstaigą vaikų sveikatos būklės vertinimą. Vaikai, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 laipsnių ir daugiau), kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pavyzdžiui, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) ar kitų požymių, į darželį nebus priimami.
Darbuotojai, priimantys vaikus į įstaigą, turės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Be to, įstaiga turės užtikrinti, kad joje dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo ligų takų ir kitų užkrečiamų ligų požymių. Atvykus į darbą, jiems bus matuojama temperatūra. Su vaikais negalės dirbti rizikos grupei priklausantys ar izoliavęsi darbuotojai, išskyrus dirbančius nuotoliniu būdu.
Švietimo pagalbos specialistams rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu. Jei organizuojamos kontaktinės konsultacijos, jos turi būti teikiamos individualiai arba vienu metu dirbama tik su tos pačios grupės vaikais. Konsultacijų metu turės būti vengiama fizinio kontakto, po kiekvienos konsultacijos patalpos išvėdinamos ir nuvalomi dažnai liečiami paviršiai.
Keisis ir grupių darbo tvarka. Jose turės būti maksimaliai laikomasi grupių izoliacijos principo. Grupės veikla turės būti vykdoma taip, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto tiek patalpose, kuriose teikiamos ugdymo paslaugos, tiek lauke. Nebus galima organizuoti bendros veiklos kelioms vaikų grupėms. Turės būti ribojamas skirtingose grupėse dirbančių darbuotojų kontaktas. Jei jo išvengti neįmanoma, bus privaloma riboti kontakto laiką ir išlaikyti saugų atstumą.
Kriauklės ir kiti sanitariniai mazgai, kuriais naudojasi kelios vaikų grupės, turės būti dezinfekuojami kiekvieną kartą jais pasinaudojus vienam vaikui, o ugdymo paslaugų teikimo patalpos išvėdinamos prieš atvykstant vaikams ir ne rečiau kaip 2 kartus per dieną.
Į lopšelius-darželius sugrįžusių vaikų tėveliams nereiks rūpintis jų maitinimu – mažieji bus maitinami darželyje. Jei tokių sąlygų lopšelyje-darželyje nėra ir valgoma bendroje salėje, joje vienu metu galės valgyti tik vienos grupės vaikai pagal iš anksto parengtą grafiką, o po kiekvienos grupės patalpa turės būti vėdinama ir valoma. Mažuosius švediško stalo principu maitinančios ugdymo įstaigos tokio maitinimo būdo kol kas turės atsisakyti.
Nuo gegužės 18 d. dirbs bendrojo ugdymo mokyklos, tačiau tik tos, kuriose yra vykdoma priešmokyklinio ugdymo programa.

Alytaus miesto savivaldybės inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą