Įsimintiniausios birželio dienos…

Pasibaigus nuotolinėms pamokoms, birželio 18–22 dienomis, mes, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai drauge su vadovais (Irena Motūziene, Gintare Savukynaite, Antanu Kalinausku, Janina Zeleniene),  išvykome stovyklauti į Nemunaitį. Alytaus miesto savivaldybės finansuojamo projekto, kurį kūrė mūsų vadovai, tikslas– puoselėti tradicines vertybes. Todėl stovyklos programa buvo pavadinta ,,Mums rūpi mūsų šaknys”. Edukaciniuose užsiėmimuose sužinojome daugiau apie Joninių tradicijas, pynėme vainikus, aiškinomės jų prasmę. Taip pat sudomino ir meninės dirbtuvės– čia dainavome, kūrėme eiles, interpretavome pasakas. Na, o kulinarinio paveldo būrelyje patys minkėme duoną, gaminome cepelinus.
Tačiau daugiausia norisi papasakoti apie įvairius strateginius žaidimus, kuriuos organizavo ir mūsų gimnazijos mokytojai, ir buvęs mokinys Antanas Dambrauskas. Žaidžiant šiuos žaidimus, pravertė ne tik gebėjimas greitai bėgti bei ištvermė, bet ir savo veiksmų apgalvojimas, pastabumas, tinkamo plano kūrimo bei bendradarbiavimo įgūdžiai, net smarkus vasaros lietus nesutrukdė žaisti ,,Piratų ir bombų”. Labai įspūdingi žaidimai ,,Žvėrelių ekologija”, ,,Knygnešiai”, na, o žaidžiant naktinį žaidimą ,,Pilies gynimas” teko ropoti, šliaužti miško samanomis, slėptis krūmuose, kad nebūtumėm pastebėti priešininkų. Sėdėjusiems ilgą laiką karantino metu namuose šie žaidimai – smagus iššūkis.
 Kas dar sudomino? Jau antrą stovyklos dieną išsirengėme į kelionę. Keliavome į Liškiavą bei Panarą. Liškiavoje grožėjomės Švč. Trejybės bažnyčia ir nuo jos į Nemuną atsiveriančiu vaizdu, na, o Panaroje susipažinome su ten įsikūrusia Pilnų namų bendruomene, kur gyvena ir gydosi priklausomybes turintys žmonės. Gydymo programa yra paremta tik dviem dalykais: nuoširdžia bei gilia malda ir sunkiu darbu. Ten gyvenantys asmenys visus darbus nudirba patys: augina įvairias vaistažoles, arbatžoles, gėles ir kitus augalus, vėliau dalį jų parduoda lankytojams.
 Vokiečių poetas J. V. Gėtė yra pasakęs, kad žmones labiausiai suartina bendra veikla. Mes taip pat susiradome naujų draugų, o su pažįstamais suartėjome dar labiau. Mokėmės bendravimo, bendradarbiavimo, veiklos komandoje ne tik žaisdami, linksmindamiesi diskotekoje, atlikdami kūrybines užduotis, sėdėdami prie naktinio laužo, bet ir gyvendami kartu viename namelyje…
Dėkojame Alytaus miesto savivaldybei už šį finansuotą projektą pagal programą ,,Iniciatyva Tau, Alytau”, organizatoriams, skaniai maitinusioms šeimininkėms ir visiems , kurie prisidėjo prie kol kas įsimintiniausių penkių šios vasaros dienų.
 

Meda Marcinauskaitė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą