Apsaugos nuo vilkų priemonės bus kompensuojamos ir šeimos ūkiams

Gera žinia nuo vilkų kenčiančių ūkinių gyvūnų laikytojams – pratęstas ne tik paraiškų prevencinėms priemonėms įsigyti teikimo laikotarpis, bet ir šeimos ūkių naudai patikslintos paramos teikimo taisyklės.

Paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Prevencinių priemonių taikymas prieš vilkų ūkiniams gyvūnams daromą žalą“ dabar galima teikti ne iki rugpjūčio 31 d., bet iki rugsėjo 18 d.

Pretenduoti į paramą gali fiziniai bei juridiniai asmenys, teisėtais pagrindais valdantys žemės sklypus, kuriuose ketinama įrengti apsaugos nuo vilkų priemones.

Anksčiau smulkūs šeimos ūkiai, kuriuose šeimos nariai susijungę valdoje partnerystės sutarties pagrindu, negalėjo pasinaudoti teikiama parama, kad apsisaugotų nuo vilkų. Atsižvelgiant į tai, patikslintos priemonės  įgyvendinimo taisyklės, nustatant, jog paramą gali gauti tie ūkiai, kuriuose ūkiniai gyvūnai yra užregistruoti valdos valdytojo ir (ar) partnerio ar valdoje registruoto šeimos nario vardu.

Vienam paramos gavėjui skiriama iki 5 tūkst. Eur paramos, tinkamas finansuoti išlaidas kompensuojant 100 proc. Paramos lėšomis PVM nekompensuojamas.

Pareiškėjams kompensuojamos šios gyvulių apsaugos nuo vilkų priemonės: vielinis elektrinis aptvaras ir (arba) jo dalys; juostinis elektrinis aptvaras ir (arba) jo dalys; tinklinis elektrinis aptvaras ir (arba) jo dalys; elektros tiekimo ir palaikymo įrenginys (-iai) ir (arba) jo (-ų) dalys.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą