Savivaldybė kviečia verslininkus suskubti pasinaudoti parama

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė smulkaus ir vidutinio verslo įmones ragina suskubti iki lapkričio 1 dienos pateikti paraiškas ir pasinaudoti savivaldybės teikiama parama kompensuoti dalį savo patiriamų išlaidų. 

Šiais metais, kaip ir praėjusiais, Alytaus miesto savivaldybės taryba Ekonominės plėtros programai yra skyrusi 50 tūkstančių eurų. Be to, taryba šių metų rugpjūčio pabaigoje pakeitė Ekonominės plėtros programos lėšų skyrimo smulkiajam ir vidutiniam verslui tvarkos aprašą ir jame numatė didesnę paramos sumą, programą papildė naujomis paramos formomis ir priemonėmis.

Paramos suma vienam asmeniui išaugo du kartus – iki 5 000 eurų per trejus metus.  Numatyta ir iki 1 000 eurų kompensacija kuriantiems naują interneto svetainę, programėles, internetines parduotuves ar panašaus pobūdžio elektroninių priemonių diegimo paslaugas. Verslui atsirado ir galimybė iki 500 eurų kompensuoti patirtas buhalterinių paslaugų išlaidas. 

Pasak Turto valdymo ir verslo skyriaus specialistės Kristinos Samasionokaitės, skyriuje gauta ir šiuo metu yra patvirtinta 18 paraiškų. Bendra kompensacijų suma sudaro beveik 16 tūkstančių eurų. 

Populiariausia sritis, dėl kurios kreipiamasi dažniausiai: prašymas kompensuoti patiriamas buhalterinių paslaugų išlaidas. Taip pat daug verslininkų kreipiasi ir dėl nekilnojamojo turto nuomos dalinio kompensavimo,  įmonės steigimo  bei darbų saugos mokymų metu patirtų išlaidų kompensavimo. 

Paraiškos kompensuoti patirtas išlaidas priimamos iki lapkričio 1 dienos, tad savivaldybė ragina verslininkus paskubėti. 

Su Ekonominės plėtros programos lėšų skyrimo smulkiajam ir vidutiniam verslui tvarkos aprašu, kompensuojamų išlaidu pobūdžiu išsamiai galima susipažinti čia.

Taip pat daugiau informacijos galite gauti: 

Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė, tel. (8 315) 55 115, mob. tel. 8 626 56 460,  el. p. aukse.juoniene@alytus.lt 

Turto valdymo ir verslo skyriaus specialistė Kristina Samasionokaitė, tel. (8 315) 55 139, mob. tel. 8 616 89 170, el. p. kristina.samasionokaite@alytus.lt

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija                   

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą