Alytuje bus gaminamos lėktuvų simuliatorių vairalazdės

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė investicijų sutarčiai su bendrove VIRPIL. Pagrindinė įmonės veikla - lėktuvų simuliatorių vairalazdžių, bazių bei jų priedų gamyba. 

Jai išnuomotas ir 1,85 ha žemės sklypas esantis Fortų g.7, Alytuje.  

Investuotojas, pasirašydamas sutartį su savivaldybe, į minėtą žemės sklypą įsipareigoja investuoti ne mažiau kaip 900 tūkst. eurų ir sukurti ne mažiau kaip 19 naujų darbo vietų. Tolesniuose įmonės planuose – investuoti apie du milijonus eurų ir sukurti apie 50 naujų darbo vietų. Įmonė gamybą mieste planuoja pradėti 2023 m. pavasarį.

Planuojama, kad įmonėje bus reikalingi šių sričių specialistai: elektromechanikai, metalo apdirbimo staklių operatoriai, plastiko liejimo specialistai, inžinieriai, klientų aptarnavimo ir kiti darbuotojai. 

Sklypas esantis Fortų g. 7 įmonei išnuomotas 99 metams. Investuotojas taip pat  įsipareigoja ne vėliau kaip per 2 mėnesius po Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo pasirašyti investicijų sutartį, o per metus nuo jos pasirašymo gauti dokumentą, leidžiantį statyti naują statinį. Po to per 6 mėnesius bus pradėtos statybos.

Po sutarties pasirašymo savivaldybė septynerius mokestinius laikotarpius įsipareigoja atleisti investuotoją nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčio, o kitus tris mokestinius laikotarpius šie mokesčiai bus sumažinti 50 procentų.

Įmonės VIRPIL direktoriaus Tomo Veličkos teigimu, apie plėtrą Europos Sąjungoje galvota jau seniai. 

„Pagrindinis įmonės padalinys šiuo metu yra Gardine, tačiau dėl susiklosčiusios situacijos Baltarusijoje nusprendėme paspartinti įmonės plėtrą Europos Sąjungoje. Lietuvą ir Alytų pasirinkome neatsitiktinai. Manome, kad iš čia mūsų klientai daug greičiau gaus įmonės produkciją, be to, Alytus yra mano gimtasis miestas, todėl atsiradus galimybei, nusprendėme būtent čia investuoti ir kurti darbo vietas alytiškiams“, - sakė jis.

Įmonė rinkoje gyvuoja šešerius metus. Ji turi padalinius Gardine, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje. Alytuje padalinys veikia jau beveik ketverius metus. 

„Norime plėsti šios produkcijos gamybą, nes dabartinių klientų užsakymų nesame pajėgūs išpildyti, todėl darome išankstinius užsakymus. Turėdami gamyklą Alytuje, galėsi gerokai greičiau pildyti klientų užsakymus“,- sakė T. Velička. 

Bendrovės VIRPIL produkcija orientuota į žmones, kurie mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus. Tačiau tarp įmonės klientų yra ir karinės oro pajėgos, mat įmonės produkciją galima naudoti ir lėktuvų ar net kosminių laivų simuliatoriuose. 

Ams,  Komuniakcijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą