Pasėlių deklaravimas pratęstas, bet yra išimčių

Šiemet pagrindinis pasėlių deklaravimas vyksta iki birželio 7 d. Buvo numatyta, kad pavėluotai (nuo birželio 8 iki liepos 2 d.) pateiktoms paraiškoms už kiekvieną pavėluotą darbo dieną išmokų suma bus mažinama 1 proc., tačiau, atsižvelgdamas į 2021 m. Lietuvoje besitęsiančią Covid–19 pandemiją ir dėl to kylančias problemas, dėl kurių paskelbtas visuotinis karantinas, žemės ūkio ministerija vėlavimo sankcijų taikymą atšaukė, tad pasėlius žemdirbiai galės deklaruoti  iki liepos 2 d.

Atkreipiame dėmesį, kad paraiškoms pagal KPP priemonę „Ekologinis ūkininkavimas“ ir (arba) priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veiklą „Nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių ir naminių paukščių išsaugojimas” vėlavimo išimtys netaikomos, ir šios paraiškos turi būti pateiktos iki 2021 metų birželio 7 d. 

Alytaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyrius prašo nelaukti pasėlių deklaravimo pabaigos, deklaruoti dabar. Deklaravimas vyksta per Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro informacinę sistemą. Deklaruoti ūkininkai gali savarankiškai. Jeigu reikalinga pagalba, ūkininkus konsultuoja ir deklaruoti padeda seniūnijų žemės ūkio skyrių specialistai. 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą