Pasirašyta investicijų sutartis su bendrove „GLASS LT“

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir bendrovės „GLASS LT“ generalinis direktorius Giedrius Jackūnas pasirašė investicijų sutartį. 

Bendrovė, vykdanti stiklo paketų gamybą, Alytaus miesto pramonės parke dar 2018 m. atidarė naują gamyklą Verslo g. 10, o šiemet nusprendė plėstis ir statyti sandėliavimo paskirties statinį bei įrengti sunkiojo ir lengvojo transporto parkavimo vietas. Įmonei išnuomojamas 0,49 ha sklypas esantis Verslo g. 5. 

„Šis nedidelis sklypas leis įgyvendinti mūsų plėtros planus. Planuojame daugiau nei dvigubai plėsti gamybinį plotą ir pusantro karto padidinti pajėgumus“, - teigė G. Jackūnas. 

Įmonė sėkmės atveju  planuoja investuoti keliolika milijonų ir sukurti apie 100 naujų darbo vietų. 
Šiuo metu įmonėje dirba 150 darbuotojų. 

„Džiaugiuosi, kad įmonė tiki miesto perspektyvomis ir neseniai pastačiusi vieną gamyklą jau planuoja kitą. Jei įmonės tiki, vadinasi tiek su Alytumi tiek su ekonomika yra viskas gerai. Šios įmonės atlyginimų vidurkis yra aukštesnis nei Alytaus. Tikėtina, kad čia reikės  ne tik paprastų darbuotojų, bet ir išmanančių  kompiuterizuotą darbą. Geros darbo sąlygos turėtų paskatinti sugrįžti ir tuos, kurie yra išvykę gyventi svetur“, - po sutarties pasirašymo kalbėjo N. Cesiulis. 

Investuotojas per 12 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos turi gauti dokumentą, leidžiantį statinio statybas ir per sutartyje suteiktą laiką įvykdyti kitus sutartyje numatytus įsipareigojimus. Generalinio direktoriaus teigimu, įmonės statybos planuojamos kitų metų pavasarį. 
Savivaldybė ne tik išnuomoja Alytaus pramonės parke žemės sklypą, bet ir septynis mokestinius laikotarpius atleis investuotoją nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčio, pradedant tuo mokestiniu laikotarpiu, kai investuotojas įvykdo sutartinius įsipareigojimus,  o kitus 3 mokestinius laikotarpius šie mokesčiai bus sumažinti 50 procentų. 

Įmonės produkcija, ne tik naudojama daugelyje žinomų ir stambių projektų Lietuvoje, bet ir  eksportuojama į Norvegiją, Švediją, Lenkiją, Rusiją, Kazachstaną, Jungtinę, Karalystę, Prancūziją, Latviją ir Daniją. 

Įmonė GLASS LT“ yra padovanojusi miestui žaidimų aikštelę šalia  universalinės parduotuvės JOTVINGIS, kurią labai mėgsta mažieji alytiškiai. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą