„Versli Lietuva“ projekto „Viešųjų paslaugų perdavimas – iššūkiai ir galimybės“ pristatymas

Vakar Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, mero patarėjas Aurelijus Jaruševičius ir administracijos direktorės pavaduotojas Giedrius Griškevičius dalyvavo „Versli Lietuva“ projekto „Viešųjų paslaugų perdavimas – iššūkiai ir galimybės“ pristatyme.

Šį projektą į susitikimą atvykusiems Socialinės paramos skyriaus darbuotojams ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų bei organizacijų atstovams pristatė „Versli Lietuva“ Verslumo departamento direktorė Inga Juozapavičienė.

„Alytaus miesto savivaldybės bendradarbiavimas su „Verslia Lietuva“ yra sėkmingas, intensyvus ir draugiškas. Socialinėje srityje Alytaus miestas yra inovatyvus ir pažangus, tačiau visuomet norisi siekti daugiau. Kuruodama socialinę sritį matau, kokių iššūkių kyla. Kai kurių iš jų išspręsti neleidžia teisės aktai ar kitos kliūtys, kuomet mes turime vadovautis įstatymais ir būti pakankamai griežti. Kartais kai kuriuos atvejus galima būtų spręsti kitaip – lanksčiau ir kūrybiškiau, pasitelkiant asociacijas, nevyriausybines organizacijas, kur paslaugos būtų kokybiškos, o procesai ir galimybės – lankstesni. Alytuje gausu gražių pavyzdžių, kuomet į tokią partnerystę puikiai įsilieja įvairios nevyriausybinės organizacijos“, – pristatymo metu apie socialines paslaugas teikiančių įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimą Dzūkijos sostinėje pasakojo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Jungtinės Karalystės patirtis rodo, kad perdavus viešąsias paslaugas nevalstybiniam sektoriui, sutaupoma 10–30 proc. paslaugų teikimui skiriamų lėšų, lyginant su tuo, kiek kainuoja paslaugas teikti pačioms savivaldybėms. Tai ne tik padeda sumažinti kaštus, bet ir lemia didesnį teigiamą paslaugų poveikį.

Projekto „Viešųjų paslaugų perdavimas – iššūkiai ir galimybės“ pristatymo metu kalbėta apie viešųjų paslaugų perdavimo naudą ir poveikį savivaldybėms bei bendruomenėms, pilotinių projektų Kauno miesto ir Kaišiadorių rajono savivaldybėse rezultatus.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą