Pajamų stabilizavimo priemonė startuos atsinaujinusi ir dar palankesnė ūkininkams

Dėl klimato kaitos ir padidėjusių kainų svyravimų ūkininkai susiduria su vis didesnėmis žemės ūkio rizikomis. Jau šiemet žemdirbiai šioms rizikoms valdyti galės naudotis nauju instrumentu – pajamų stabilizavimo priemone. Žemės ūkio ministerija, atsižvelgusi į naujus, ūkininkams palankius Europos Sąjungos reglamento pakeitimus, keičia šios priemonės įgyvendinimo Lietuvoje taisykles.

Europos Sąjunga reglamentu yra numačiusi žemės ūkio rizikos valdymo priemonę, skirtą padėti ūkininkams mažinti šią riziką. Rizikos valdymo fondai – visiškai naujas ir platesnis rizikų valdymo instrumentas.

Atsižvelgdama į ES reglamentą, Žemės ūkio ministerija į Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programą yra įtraukusi priemonę „Rizikos valdymas“ su veiklos sritimi „Pajamų stabilizavimo priemonė (žemės ūkio rizikos valdymo fondai)“. Iki 2025 m. pabaigos rizikos fondams tinkamoms finansuoti išlaidoms yra numatyta 0,1 mln. Eur. Ši priemonė taip pat yra įtraukta ir į Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023-2027 m. strateginį planą.

ES siekdama, kad rizikos valdymo priemone naudotųsi visų sektorių ūkininkai ir jiems būtų taikomos vienodos sąlygos, neiškraipoma konkurencija ir būtų vykdomi tarptautiniai ES įsipareigojimai, pakeitė reglamento nuostatas. Valstybėms narėms suteikta galimybė sumažinti žemės ūkio rizikos valdymo priemonei taikomą 30 proc. ribą, pagal kurią ūkininkams skiriama kompensacija už produkcijos ar pajamų sumažėjimą, iki ne mažiau kaip 20 proc.

 Atkreipiame dėmesį, kad  Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos priemonės „Rizikos valdymas“ veiklos srities „Pajamų stabilizavimo priemonė (žemės ūkio rizikos valdymo fondai)“ įgyvendinimo taisyklių projekte numatytos šios tinkamos finansuoti išlaidų kategorijos:

  • įnašai į pradinį pasirašytąjį kapitalą;
  • tiesiogiai su žemės ūkio rizikos fondo veikla susijusios administracinės išlaidos;
  • finansinės kompensacijos fondo nariams, kai atskiro nario pajamų sumažėjimas viršija 20 proc. šio žemės ūkio veiklos subjekto vidutinių metinių praėjusių trejų metų laikotarpio pajamų arba praėjusių penkerių metų laikotarpio vidutinių trejų metų pajamų, neįskaitant per tuos penkerius metus gautų didžiausių ir mažiausių pajamų sumų.

Paramos intensyvumas turi neviršyti 70 proc. tinkamų finansuoti išlaidų.

Taisyklių projektas šiuo metu derinamas su visuomene – paskelbtas Teisės aktų informacinės sistemos Projektų registravimo posistemyje (TAIS) čia.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Komentarai

  • Willie Trunk
    prieš 29 minučių
    Šiandien yra nuostabi diena, todėl turiu pasirodyti viešai, kad tie, kurie nori klausytis ir nori susigrąžinti prarastą širdį, sužinotų apie teisėtą burtininko kunigą daktarą Ozigidoną. Šiandien esu čia, kad paliudyčiau apie daktarą Ozigidoną. Mano vardas Willie Trunk iš Džordžijos, JAV. Atėjau čia paliudyti apie teisėtą burtininko daktarą Ozigidoną. Jis padėjo man susijungti su buvusiu vyru po 3 metų skyrybų. Susisiekiau su juo per Whats-App (+2349054750112), perskaičiusi tiek daug liudijimų apie jo galingą kerą ir per 48 valandas mudu su vyru vėl susitikome. Šiandien mūsų santuoka kupina daug meilės, tarsi mes niekada nebuvo skyrybų. Vertinu gerą kunigo dr. Ozigidono darbą ir su pasitikėjimu jį rekomenduoju visiems, kurie nori susigrąžinti širdies troškimus ar turi vaisingumo problemų. Susisiekite su jo el. paštu (drozigidonhenz.spell.net@gmail.com) Su visu pasitikėjimu duosite puikų liudijimą. Ačiū gydytojui Ozigidonui už viską, ką jis padarė dėl manęs.
  • SUSAN BENSON
    prieš 35 minučių
    Sveiki, ponios ir ponai, ar jums reikia finansinės pagalbos? Aš esu Susan Benson. Esu skolintojas ir finansų konsultantas.

    Ar jums reikia verslo paskolos, asmeninės paskolos, hipotekos paskolos ar paskolos, kad užbaigtumėte savo projektą? Jei atsakymas yra teigiamas, rekomenduosiu susisiekti su mano įmone. Teikiame visų rūšių paskolų paslaugas, įskaitant ilgalaikes ir trumpalaikes paskolas, paskolas su garantija ir be užstatu ir daug daugiau. Norėdami gauti daugiau informacijos, rašykite mums el. paštu: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) arba parašykite man žinutę tiesiogiai per WhatsApp per: +447360502110 ir gaukite atsakymą akimirksniu.

    Paskola iš patikimos ir kompetentingos įmonės yra tai, ko jums reikia norint pasiekti savo tikslą. Esame visapusiškų finansinių paslaugų įmonė ir esame įsipareigoję padėti jums įgyvendinti visus jūsų lūkesčius. Mes specializuojamės efektyviausių ir greičiausių struktūrinių finansinių sprendimų teikime asmenims ir įmonėms.

    * Kreiptis dėl paskolos galite bet kada ir bet kur.
    * Lanksti suma – Jūs nusprendžiate, kiek norite pasiskolinti.
    * Greitas tiesioginis finansavimas – gaukite paskolą per 24 valandas nuo patvirtinimo.
    * Lanksti 3% palūkanų norma.
    * Aukšti patvirtinimo rodikliai
    * Lankstus grąžinimas – turite pasirinkti grąžinimo datą, kas savaitę, kas mėnesį arba kasmet 1–30 metų laikotarpiui.
    * Paprasta internetinė programa.
    * Individualizuotos konsultacijos ir žinios.
    * Jokių paslėptų mokesčių

    Nepraraskite galimybės dėl finansų trūkumo. Susisiekite su mano įmone dabar, mes galime padėti jums gauti paskolą, nes padėjome daugeliui asmenų ir organizacijų, kurios visame pasaulyje susidūrė su finansiniais sunkumais.

    Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų paskolos pasiūlymą, atsiųskite mums savo paskolos prašymą per
    El. paštas: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Tarpininkai / konsultantai / brokeriai yra kviečiami pritraukti savo klientus ir yra 100% apsaugoti. Visiškai pasitikėdami dirbsime kartu visų susijusių šalių labui.

Parašykite komentarą