Kviečiame bitininkus teikti Paraiškas gauti paramą už papildomą bičių maitinimą

Vadovaujantis Paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. birželio 26 d. įsakymu Nr. 3D-357 ,,Dėl Paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisyklių patvirtinimo“ (toliau – Taisyklės), bičių laikytojai kviečiami nuo 2023 m. rugpjūčio 1 d. iki 2023 m. rugsėjo 15 d. (įskaitytinai) teikti paraiškas gauti paramą už papildomą bičių maitinimą (toliau – Paraiška). Bičių laikytojas, pavėlavęs pateikti Paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, sunki liga ir kt.), gali ją pateikti iki einamųjų metų rugsėjo 29 d. (įskaitytinai), kartu su prašymu ją priimti ir vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentu. Savivaldybės administracija, pripažinusi vėlavimo priežastį pateisinama, priima rašytinį sprendimą dėl pavėluotai pateiktos Paraiškos priėmimo. Paraiškos ir prašymai, pateikti po einamųjų metų rugsėjo 29 d., nepriimami.

 

Parama už papildomą bičių maitinimą (įprastinį cukrų, ekologišką cukrų, invertuotojo cukraus sirupą) skiriama bičių laikytojams, kurie:

1. Nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre yra deklaravę savo laikomų bičių šeimų skaičių (ne daugiau kaip 150 bičių šeimų). Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių bičių laikytojai turi atnaujinti kasmet prieš teikdami paramos paraišką.

2. Yra įsiregistravę Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre kaip valdos valdytojai arba partneriai.

3. Turi įprastinio, ekologiško cukraus, invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus.

4. Turi sertifikavimo institucijos išduotą sertifikatą ir ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus (ekologinės gamybos ūkio savininkams).

Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).

Pagal Taisykles bičių laikytojams iš dalies atlyginamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau kaip 5,79 Eur už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą ir ne daugiau kaip už 10 kg cukraus / ekologiško cukraus arba ne daugiau kaip už 15 l invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam bičių maitinimui.

Pridėtinės vertės mokestis (PVM) nėra tinkama finansuoti išlaida, išskyrus atvejus, kai jį faktiškai ir galutinai sumoka bičių laikytojas, nesantis PVM mokėtojas, už įsigytų ir (ar) importuotų prekių (įprastinio cukraus, ekologiško cukraus, invertuotojo cukraus sirupo) vertę ir įsipareigoja nesiekti susigrąžinti iš valstybės biudžeto.

Paaiškėjus, kad lėšų poreikis išlaidoms kompensuoti viršija einamaisiais metais paramai skirtas lėšas, paramos suma kiekvienam paramos gavėjui mažinama proporcingai trūkstamų lėšų kiekiui.

Prasidėjus Paraiškų priėmimo terminui, bičių laikytojas turi atvykti į Savivaldybės administraciją pagal gyvenamąją vietą arba buveinės adresą ir pateikti asmens tapatybės patvirtinimo dokumentą, užpildytą Išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų sąrašą ir išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus (kasos aparato kvitas, sąskaita faktūra kartu su kasos aparato kvitu, mokėjimo nurodymas, pinigų priėmimo kvitas, kasos pajamų orderio kvitas ir kiti dokumentai, kuriuose yra informacija apie prekės pavadinimą, pirkimo datą, mokėjimo sumą ir kuriais įrodoma, kad pagal išlaidų pagrindimo dokumentus buvo atliktas mokėjimas), atsiskaitomosios sąskaitos numerį banke. Jei ūkis ekologinis, bičių laikytojas būtinai turi pateikti ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus (tikrinama, ar sertifikavimo institucija yra išdavusi sertifikatą ir pateiktus dokumentus).

Už pateiktos informacijos teisingumą atsako ją pateikę bičių laikytojai. Paramos gavėjas įsipareigoja 3 metus nuo paramos išmokėjimo saugoti visus su nacionalinės paramos gavimu susijusius dokumentus.

Išsamesnę informaciją teikia ir Paraiškas priima Ūkio ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Alvydas Vengrauskas (Vilniaus al. 14, Druskininkai), tel.: 52 117, 8 614  25 826, el. paštas alvydas.vengrauskas@druskininkai.lt

Komentarai

  • asda247
    prieš 20 minučių
    Ar jums reikia 100% finansų? Galiu sutvarkyti jūsų finansinius poreikius dėl 3% palūkanų normos apatinės nugaros dalies. Kad ir kokiomis aplinkybėmis dirbtumėte savarankiškai, išėję į pensiją, turite prastą kredito reitingą, mes galime padėti. lankstus grąžinimas, susisiekite su mumis:
    asdaservices24@gmail.com
    Pateikite paraišką dėl visų tipų paskolų ir gaukite pinigų skubiai!
    * Franšizės pradžia
    * Verslo įsigijimas
    * Verslo plėtra
    * Kapitalas / infrastruktūros projektas
    * Komercinio nekilnojamojo turto pirkimas
    * Sutarties vykdymas
    * Prekybos finansavimas ir kt.
    Pagarbiai

Parašykite komentarą