Alytaus rajone – galimybės verslininkų ir ūkininkų veiklai

Alytaus rajono verslininkai ir ūkininkai šiandien turėjo galimybę išgirsti naujienų apie smulkiam ir vidutiniam verslui, ūkininkams skirtas rėmimo programas valstybės ir savivaldybės lygmeniu, bendradarbiavimo poreikį bei padiskutuoti apie rajono potencialą, trumpąsias maisto tiekimo grandines kaip apie regionų išgyvenimo ir saugumo pagrindą.

Seminarą organizavo VšĮ „Regionų socialinės ekonomikos centras“, koordinavo Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė.

Seminaro dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

„Alytaus rajonas – smulkaus ir vidutinio verslo bei žemės ūkio kraštas, todėl mums gyvybiškai svarbu, kad verslininkams ir ūkininkams čia būtų patogu vystyti veiklas. Alytaus rajono savivaldybė turi finansinių priemonių ir galimybių skatinti verslų kūrimąsi, ūkininkų veiklų plėtrą. Potencialo šioms sritims turime daug, o bendrystė gali būti raktas į sėkmę, mūsų finansinį saugumą ir stabilumą. Džiaugiuosi, kad šiandien mūsų savivaldybėje vyksta toks svarbus renginys, kad turime tokią unikalią galimybę apie visa tai kalbėti, diskutuoti, galbūt net kartu ieškoti sprendimų“, – kalbėjo V. Arbačiauskas, seminaro dalyviams linkėjęs pasisemti naudingų žinių ir atrasti naujų galimybių.

D. Matukienė kalbėjo apie galimybes populiarinti kooperacijos vystymą ir trumpąsias maisto tiekimo grandines visoje Lietuvoje. Taip pat ji priminė apie galimybę smulkaus ir vidutinio verslo atstovams, ūkininkams gauti nemokamas konsultacijas apie šiems sektoriams skirtas rėmimo programas.

Alytaus rajono savivaldybės atstovai papasakojo apie finansines priemones Alytaus rajono savivaldybės ūkininkams, finansinę pagalbą smulkiam ir vidutiniam verslui.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą