Verslininkai atsisako popierių - individualios veiklos apskaitą tvarko e.būdu

 

2019 m. rugsėjo 17 d., Kaunas. Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad virtualų buhalterį i.APS išbandė ir sėkmingai individualios veiklos pajamas bei išlaidas e. būdu veda jau beveik 1,5 tūkst. gyventojų. Pažymėtina, jog Kauno AVMI aptarnaujamose teritorijose, t. y. Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskrityse, i.APS naudotojų skaičius pastaruoju metu išaugo daugiau nei du kartus.
„Virtualiu buhalteriu i.APS aktyviai naudojasi ir individualią veiklą pagal pažymą, ir įsigijus verslo liudijimą vykdantys Kauno regiono gyventojai. Pastebima, kad regione daugiausiai pajamas ir išlaidas e. būdu savarankiškai veda kirpyklų bei grožio salonų, prekybos, statybų, transporto priemonių remonto, keleivių vežimo paslaugas teikiantys gyventojai. Didelė dalis i.APS besinaudojančių smulkiųjų verslininkų aktyviai naudojasi ir kitomis nemokamomis e. paslaugomis Mano VMI sistemoje, pavyzdžiui, įsigyja verslo liudijimą, užsisako pažymą“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.
VMI primena, kad gyventojams, kurie Pajamų ir išlaidų žurnalą pildo internete, VMI sistemoje, nebereikia pildyti popierinio žurnalo, rūpintis apskaitos dokumentais, jaudintis, jog popieriniai dokumentai laikui bėgant pasimes. Tiesiogiai programoje jie gali išrašyti PVM sąskaitą faktūrą, sąskaitą faktūrą ar prekių (paslaugų) pirkimo - pardavimo kvitą. Išrašytų dokumentų duomenys automatiškai keliauja į pajamų ir išlaidų žurnalą.
Gyventojams, kurie naudoja virtualųjį buhalterį i.APS, VMI jau 2020 m. parengs preliminariąsias pajamų deklaracijas. Jos bus užpildytos pagal i.APS vedamą Pajamų ir išlaidų žurnalą, taip pat trečiųjų šalių VMI pateiktus duomenis.
VMI atkreipia gyventojų dėmesį, kad apskaitą vesti virtualiu buhalteriu i.APS galima prisijungus prie VMI informacinės sistemos i.MAS per e. bankininkystę ar su VMI priemonėmis. Pradėti vesti apskaitą e.būdu galima bet kurį metų mėnesį, tiesiog programoje reikia suvesti pajamų ir išlaidų sumas už mėnesius, kuriais apskaita buvo vedama ne i.APS.
„Savarankiškai dirbančius gyventojus, kurie norėtų pradėti pildyti Pajamų ir išlaidų žurnalą e.būdu, tačiau jiems nedrąsu ir reikalinga pagalba žengiant pirmuosius žingsnius, kviečiame į Kauno AVMI padaliniuose kiekvieną ketvirtadienį 9 val. (Kauno mieste - 9 val. ir 15 val.) organizuojamus virtualaus buhalterio i.APS mokymus. Atvykstančių į mokymus prašome turėti prisijungimus prie e. bankininkystės ar VMI išduotas kliento identifikavimo priemones, taip pat bent vieną 2019 m. laikotarpiu išrašytą sąskaitą faktūrą ar kitą apskaitos dokumentą. Kauno AVMI specialistų padedami gyventojai iškart, mokymų metu, gali įkelti savo apskaitos duomenis ir išbandyti virtualų buhalterį i.APS“, - sako J. Stankienė.
Naujausiais duomenimis, Kauno apskrityje yra beveik 900 virtualaus buhalterio i.APS naudotojų, Alytaus apskrityje – 220, Marijampolės apskrityje – 380.
Visą aktualią informaciją mokesčių klausimais mokesčių mokėtojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro specialistams telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą