Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo? Atsakymą sužinosite forume!


Rugsėjo 25 d. 15 val. Dzūkų alaus restorane (Vilniaus g. 35) vyks forumas „Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo?“
Atsakymo į klausimą, ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo, kartu ieškos Vilniaus Gedimino technikos, Mykolo Romerio universitetų, Vilniaus universiteto verslo mokyklos ir Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų vadovai, atstovai ir pedagogai.
„Švietimas yra neatsiejamas nuo verslo, todėl dialogas būtinas! Kokybiškas švietimas dar mokyklos suole turėtų atliepti verslo poreikius, būti orientuotas, suderintas ir atitikti rinkos tendencijas. Tuomet turėsime reikalingų specialistų, profesionalų, darbuotojų, paklausių specialybių absolventų, būsimų darbdavių ir verslininkų“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.
Forumo dalyvius pasveikins Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto viceministras Arūnas Plikšnys ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.
Forumo metu bus skaitomi pranešimai apie universiteto, mokyklos ir verslo sąveiką ugdant ateities specialistą, profesijos patarėjo veiklą ir siekius šiuolaikinėje mokykloje. Ieškoma atsakymo į klausimus, kaip švietimas gali pagerinti Alytaus krašto bendruomenės gyvenimą, kodėl reikia mokytis verslumo ir kaip mokyklos suole ugdomi būsimieji darbdaviai ir darbuotojai. Forumo dalyviai taip pat turės galimybę susipažinti su ketvirtus metus sėkmingai veikiančios Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos veikla ir jos pasiekimais bei platformos „Ateities inžinerija“ galimybėmis ugdyti mokinių inovacinius gebėjimus.
Forumą „Ko Lietuvos verslas tikisi iš švietimo?“ organizuoja Alytaus miesto savivaldybė ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Daugiau informacijos el. p. rasa.kuckailiene@alytus.lt, tel. 8 620 24 523.


AMSA informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą