Nuotraukos autorius: receptai24.lt

Advento kalendoriai Lietuvoje kasmet pažeria beveik 4 milijonus staigmenų


Kruopščiai atrinktas ir su meile dovanojamas Advento kalendorius sustiprina šv. Kalėdų laukimo dvasią ir kiekvieną dieną leidžia mėgautis maloniomis staigmenomis. Lietuvoje Advento kalendorių tradicija ėmė skleistis gana neseniai, tačiau greitai įsitvirtino ir pastaraisiais metais vis stiprėja.
Advento kalendorių sudaro 24 langeliai. Už kiekvieno langelio laukia staigmena, tačiau atidaryti galima tik vieną langelį per dieną. Didysis laukimas prasideda nuo gruodžio 1 dienos ir trunka iki pat šv. Kalėdų.
„Prekyba Advento kalendoriais trunka maždaug du mėnesius – lapkritį ir gruodį, tačiau šiai tradicijai yra ištikimi tūkstančiai mūsų pirkėjų. Gamintojai pasirūpina, kad kalendoriai kasmet būtų vis kitokie, stebintų spalvomis ir viduje paslėptomis gėrybėmis. Pastarųjų metų duomenys rodo, kad laukdami Kalėdų „Maximos“ klientai įsigyja apie 160 tūkstančių Advento kalendorių“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
V. Drulienė atkreipia dėmesį, kad viename kalendoriuje slepiasi 24 dovanėlės, taigi per visą laikotarpį iki Kalėdų iš kalendorių Lietuvoje pažyra kone 4 milijonai staigmenų. Patį piką kalendorių paklausa pasiekia paskutinėmis lapkričio dienomis ir gruodžio 1-ąją.
Jau kelerius metus iš eilės pats populiariausias „Maximos“ pirkėjų pasirinkimas yra Advento kalendorius „Milano“, kainuojantis vos eurą. Iš viso šiame kalendoriuje supakuoti 24 pieniško šokolado gabalėliai, o Adventui paminėti skirtos prekės pardavimai lapkričio mėnesį jau viršijo daugiau kaip 20 tūkstančių.
Į paklausiausių Advento kalendorių sąrašą „Maximoje“ šiemet taip pat patenka garsių saldumynų gamintojų „Milka“ ir „Kinder“ pristatyti pasiūlymai – spalvingi saldžių staigmenų rinkiniai.
Iš viso beveik pusės iš siūlomų Advento kalendorių kainos neviršija 5 eurų. O saldžią dovaną galima rasti ir už 0,99 euro, ir už 22,09 euro kainą. Be to, iki pat Kalėdų lietuviško prekybos tinklo parduotuvėse pirkėjai taip pat gali įsigyti ir kitų Advento atributų – vainikų, žvakių, kaspinų ir kitų dekoro elementų.
Pasaulyje Advento kalendoriaus tradicija prasidėjo prieš pusantro šimto metų. Pirmieji Advento kalendoriai buvo be staigmenų – skirti tiesiog dienoms, likusioms iki didžiausios metų šventės, žymėti. Praėjusiame amžiuje pirmieji šventiniai kalendoriai su saldumynais atsirado Vokietijoje, o vėliau pasklido visame pasaulyje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą