Nuotraukos autorius: varle.lt

Kokias prekes verta pirkti internetu iš užsienio?

Nemažai prekių žmonės renkasi pirkti nebe fizinėse parduotuvėse, o internetu. Dabar, dėka technologijų, dar mažiau laiko turime sugaišti prekybos centruose ar parduotuvėse. Įsigyti tai, ko norime yra kaip niekad lengva. Visgi Lietuvoje parduotuvių gausa ir pasirinkimas tam tikrų prekių srityse, o dažnai ir kainos – ne pačios geriausios. Internete bei užsienio pardavėjų internetinėse parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių prekių, galbūt net pigesnėmis kainomis. Tačiau tai taip pat gali būti apgaulingi spąstai, kad įsigiję prekes internetu, rodos sutaupysite, bet iš tikro išleisite dar daugiau... Štai patarimai jums, kokias prekes verta pirkti internetu iš užsienio!
Vardiniai drabužiai
Ar teko girdėti žodį Outlet‘as? Turbūt, kad taip. Outlet tipo parduotuvės dar vadinamos išparduotuvėmis, kur prekiaujama praėjusių sezonų kolekcijos drabužiais iš garsiausių gamintojų kolekcijų. Lietuvoje tokio tipo prekybos taškų yra vienetai, o pačios aukščiausios prabos prekės ženklų tikrai nė su žiburiu nerasite. Dėl šios priežasties mūsiškiai neretai „siaubia“ outlet‘us užsienyje. Na, o tokio tipo parduotuvių taip pat yra ir internete, tad galima nesunkiai užsisakyti vardinių drabužių internetu ir ženkliai pigiau nei kainos mūsų šalyje.
Žaislai
Pradedant dėlionėmis ir baigiant radijo bangomis valdomomis mašinėlėmis – žaislai užsienio parduotuvėse yra gerokai pigesni. Taip yra ne tik dėl didesnės gamybos, tačiau ir dėl to, kad toje rinkoje daug didesnė konkurencija, o Lietuvoje – oligopolija ar net monopolija, kur egzistuoja viena didžioji parduotuvė, tad ji gali diktuoti savo kainas.
Specializuota elektronika
Lietuvoje apskritai yra ganėtinai mažai elektronikos parduotuvių. Nors išmanųjį telefoną, buitinę techniką ar kitus dažnai naudojamus įrenginius nusipirkti tikrai nėra sudėtinga (tiek fizinėje, tiek internetinėje parduotuvėje), tačiau labai keblu rasti specializuotos elektronikos. Jeigu jos ir yra, tai Lietuvoje dėl retumo kainos yra be galo aukštos, o užsisakius iš užsienio, ypač Kinijos, galima sutaupyti net ne dvigubai, o kelis kartus daugiau.
Čia kalbame apie įvairius jutiklius, daviklius, laidus, šviesas ir kitas elektronines prekes, kurias, galbūt galima naudoti konstruojant savadarbį gaminį ar elektriko darbe. Paprastą elektroniką geresnėmis kainomis galima rasti tik labai pavienėse vietose arba išpardavimų atveju. Tad labiau populiari elektronika, kad ir išmaniosios apyrankės pigiau kainuoja būtent Lietuvos parduotuvėse, mat nereikia mokėti už valiutos konvertavimus, brangų siuntimą ir taip toliau.
Kolekcinės vertybės bei hobių prekės
Kaip ir su specializuota elektronika, taip ir su kolekcinėmis prekėmis – Lietuvoje pasiūla nėra didelė. Nesvarbu ar tai pašto ženklai, komiksų knygelės, vinilinės plokštelės ar kiti daiktai, dauguma kolekcionierių viską perka iš Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų. Už siuntimą tenka mokėti tikrai nemažai.
Tai aktualu ir suaugusiems, ir vaikams, mat tokių garsių kortų žaidimų, kaip Yu-Gi-Oh ar Magic the Gathering kortų pakuotės užsienyje, ypač JAV ar J.Karalystėje parduodamos mažesnėmis kainomis.

 

 

Komentarai

  • Doncė
    prieš 20 minučių
    https://s.click.aliexpress.com/e/_dTNe3PT
    Daug pigiau ir geriau. Kaip kurias atsiunčia per 4d.

Parašykite komentarą