Nuo gegužės 8 dienos Druskininkuose atnaujinamas apgyvendinimo paslaugų teikimas

Nuo gegužės 8 dienos Druskininkuose nuspręsta atnaujinti apgyvendinimo paslaugų teikimą.

Administracijos direktoriaus draudimas teikti apgyvendinimo paslaugas Druskininkuose galiojo nuo balandžio 1 dienos. Atsižvelgiant į pandemijos plitimo tendencijas ir Sveikatos apsaugos ministerijos duomenis, kurie rodo, jog infekcijos plitimas jau yra sulėtėjęs, nuspręsta leisti atnaujinti apgyvendinimo paslaugų teikimą. Visi apgyvendinimo paslaugų teikėjai privalės laikytis LR Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų.

„Nuo gegužės 8 dienos pradeda veikti mažieji apgyvendinimo sektoriaus paslaugų teikėjai. Didieji objektai – tokie kaip sanatorijos, SPA centrai, Vandens parkas – taip pat galvoja apie darbo pradžią. Pagrindinis uždavinys mums išlieka žmonių - ir darbuotojų, ir kurorto svečių – saugumas. Ruošiame ir deriname planus dėl saugumo užtikrinimo dirbant ir priimant svečius. Druskininkai visas paslaugas pasiruošę teikti jau šiandien, tačiau viskas priklauso nuo viruso plitimo tendencijų ir bendrų reikalavimų“ , - sako Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

 

R. Malinauskas pažymi, kad vasarai Druskininkai rengiasi įprastu ritmu – nors pandemija pakoregavo kai kuriuos planus, tačiau Druskininkų privalumas šiuo laikotarpiu – unikali gamta ir sutvarkytos viešosios erdvės, suteikiančios galimybę išlaikyti visus saugumo reikalavimus.

Parkai, gėlynai, aikštės, vaizdingos upių pakrantės, mieste ir už jo besidriekiantys dviračių takai – ideali galimybė sporto, poilsio, pramogų, koncertų organizavimui užtikrinant saugius atstumus.

Druskininkai sugrįžtančių turistų laukia atsakingai: pramogos ir net staigmenos bus organizuojamos pritaikant jas esamai situacijai, užtikrinat saugumą.

Renginiams Druskininkai išnaudos savo gamtą – planuojami mini koncertai, kurių bus galima klausytis pasivaikščiojimų metu, per saugų atstumą. Taip pat planuose - orientacinės šeimų varžybos. Dalyviai vieni su kitais nesusitiks, o atlikdami užduotis galės geriau pažinti ir pamatyti Druskininkus. Kurorte taip pat kursuos muzikinis traukinukas.

Druskininkų savivaldybės inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą