Tradicinis burlenčių ir irklenčių maratonas ilgąjį savaitgalį kviečia į Kintus

Rugpjūčio 15-18 dienomis Kintuose organizuojamas tradicinis Burlenčių ir irklenčių maratonas. Orų prognozės žada – nuobodu tikrai nebus.

„Kol kas prognozės rodo, kad ketvirtadienį ir penktadienį bus duodami startai burlentininkams, o šeštadienį ir sekamadienį, nurimus vėjui, startuos irklentininkai“, - sakė kasmet per šimtą vandens sporto entuziastų sutraukiančių varžybų organizatorius Mindaugas Čirvinskas.

Masiškiausio burlenčių ir irklenčių renginio Lietuvoje organizatoriai tikina, kad varžybose amžiaus ribų nėra: „Praėjusiais metais jauniausias burlenčių maratono dalyvis buvo vos devynerių, o vyriausias – jau gerokai perkopęs 8-ą dešimtį“.

Savo jėgas čia verta išbandyti ne tik patyrusiems, bet ir neseniai su vandens sportu susipažinusiems žmonėms: „Dabar jau kone kiekvienas yra išbandęs irklentes, tad griebkit savą ar nuomotą inventorių ir susitinkam Kintuose – kas gali būti geriau už savaitgalį nuostabioje gamtoje tarp būrio bendraminčių”, - sakė M. Čirvinskas.

Renginio dalyviai galės rinktis tarp dviejų disciplinų – maratono ir super maratono.

Maratonas vyks šalia VĮ Šilutės Urėdijos Kintų pažintinio tako. Važiuojant iš Kintų, reikia pasukti Ventės rago link ir pavažiuoti apie 3 km. Suvernų kaime sukti „Pažintinio Tako“ link. Išankstinė registracija nėra būtina, o prie varžybų prisijungti galima bet kurią savaitgalio dieną.

Nuo 2005-ųjų organizuojamos varžybos, skirtos paminėti Arūno Rinkevičiaus žygiui per Baltijos jūrą, kai lietuvis burlentininkas, išplaukęs iš Šventosios ir daugiau nei 10 valandų praleidęs ant burlentės, pasiekė Švedijos krantus.

Renginį organizuoja VšĮ „Ekstremalus sportas“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą