Nuostabaus skonio varškės apkepas be miltų patiks ir mažiems, ir dideliems
Ar prisimenate lengvo ir puraus varškės apkepo, kurį valgėte vaikystėje, skonį? Siūlome išbandyti sveiką, be miltų ir kruopų, nuostabaus skonio varškės apkepą, kurį pamils ir mažieji.
Varškės apkepas
Reikės:
600 g 9 proc. riebumo varškės;
5 v. š. graikiško jogurto;
5 v. š. migdolų miltų (pasigaminti galite susimalę migdolus);
3 kiaušinių;
1 a. š. vanilės ekstrakto;
4 v. š. klevų sirupo arba rudojo cukranendrių cukraus.
Kaip gaminti
Varškę trintuvu sutrinti su graikišku jogurtu, migdolų miltais, vanile ir klevų sirupu ar ruduoju cukrumi.
Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius įmaišyti į varškės masę, o baltymus išplakti iki standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų.
Išplaktus baltymus lengvai įmaišyti į varškės masę.
Supilti masę į kepimo formą ir dėti į 180°C įkaitintą orkaitę.
Kepti apie 30-40 min., iškeptą truputį atvėsinti, o tuomet skanauti.
Su skaniausiais linkėjimais – receptu pasidalijo „Good Food Studio“ komanda.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra