Trupininis vyšnių pyragas: iš karto kepkite daugiau

TV3 iniciatyva lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama Pyragų diena. Šią dieną visi žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar bendramoksliams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“. 

Laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas šiai gražiai iniciatyvai paruošė gardžių idėjų. Gianas Luca siūlo iškepti sotų bulvių pyragą su jautiena. Kaip jis pats juokauja, kas gali būti geriau už bulves su mėsa? Su šiuo pyragu tikrai pataikysite į dešimtuką.

Ali pasiūlymas – rudeniškas, taip pat daugelio skoniui tiksiantis, trupininis vyšnių pyragas. Jį tikrai verta kepti didesnį, nes norinčių paragauti netrūks.

Prisijunkite prie „Pyragų dienos“ – kepkite, skanaukite ir dalinkitės gerumu! 

Trupininis vyšnių pyragas

Trapiai tešlai reikės:

260 g sviesto

260 g cukraus

600 g miltų

2 kiaušinių

Įdarui reikės:

95 g sviesto

160 g cukraus

50 g rudojo cukraus

2 kiaušinių

250 g miltų 

0,5 arb.š. kepimo miltelių

0,5 arb.š. druskos

95 g grietinės

160 g pieno

400 g vyšnių be kauliukų

2 valg.š. cukraus

1 valg. š. krakmolo

Kaip gaminti

Pyragą pradedame gaminti nuo tešlos. Sviestą, cukrų ir miltus maišyti iki trupinių masės. Tuomet įmušti kiaušinius ir dar lengvai permaišyti. Masė neturi gautis vientisa, o likti atskiri gabaliukai.

Tešlą atskirti pusiau ir įvyniojus į maistinę plėvelę palikti šaldytuve atvėsti ir sutvirtėti.

Viena tešlos dalis bus skirta papuošimui, taigi tešlos stengtis nespausti, kad išliktų trupiniai. O kitą tešlos dalį šiek tiek paminkyti rankomis, kad būtų vientisa, ji bus skirta pyrago pagrindui.

Tešlą, skirtą pagrindui, iškočioti iki 0,5 cm storio ir iškloti kepimo formos pagrindą bei šonus.

Įdarą reikia sluoksniuoti. Supilti dalį įdaro ir ant viršaus sudėti pusę vyšnių, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu. Vėl užpilti įdaro, užberti likusią dalį vyšnių ir ant viršaus visą likusį įdarą. Ant viršaus gausiai užberti trupinių. 

Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 90 min..

Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą