Sveikuoliški varškėčiai ir viena šefo taisyklė, kad jie visada būtų purūs
Tikriausiai nėra tokių, kurie nebūtų ragavę varškėčių vaikystėje. Varškėčių receptų yra ne vienas ir ne du, ir nuo jų paruošimo būdo labai priklauso, ar mėgausitės puriu ir tirpstančiu burnoje šedevru, ar teks tenkintis paprastu niekuo neišsiskiriančiu valgiu.
Virtuvės šefas Arnas Noreika yra įsitikinęs, jog patobulinti varškėčiai nustebins ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Būtinai pasigaminkite!
Sveikuoliški varškėčiai su bananais, avižomis ir medumi
2 porcijoms pasigaminti reikės:
• 250 g varškės,
• vieno didelio kiaušinio,
• 5 šaukštų avižinių dribsnių, kuriuos reikėtų susmulkinti trintuvu,
• 20 g medaus,
• 1 didelio banano,
• žiupsnelio druskos,
• ¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo, o baltymą labai gerai išplakite iki standžios masės – tai varškėčiams suteiks purumo.
Į varškę dėkite trynį, avižas, medų, smulkiais kubeliais supjaustytą bananą, druską bei kepimo miltelius ir gerai viską sumaišykite.
Varškės masę sumaišykite su išplaktu baltymu. Suformuokite norimo dydžio varškėčius ir dėkite kepti į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Varškėčius šefas rekomenduoja kepti iš abiejų pusių po 7-8 minutes arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-12 minučių.
Puriuosius varškėčius galite skanauti su uogiene ar graikišku jogurtu! Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra