Kakavinis varškės pyragas, vertas švenčių stalo: kepsiu dar ne kartą

„Kakavinis varškės pyragas! Gražus, purus ir toks skanus, kad tikrai dar daug kartų kartosiu. Rimtas pretendentas šventiniam stalui“, – savo receptą konkursui „Skanios šventės“ pasiūlė Mažvyda.

Tad jeigu dar norite pasilepinti ar papuošti vaišių stalą – išbandykite. 

Dalijamės Mažvydos receptu.

Kakavinis varškės pyragas

Ingredientai pagrindui:

300 g miltų

2 v. š. kakavos

150 g cukraus

180 g sviesto

1 kiaušinis

1 a. š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Ingredientai įdarui:

600 g riebios varškės

150 g grietinės

150 g cukraus

2 kiaušiniai

3 v. š. krakmolo

1 a. š. vanilės ekstrakto

Kaip gaminti

Sviestą ištirpiname, sudedame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti. Įmušame kiaušinį. 

Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir viską supilame į atvėsusį sviestą. Gerai išmaišome. Tešla gaunasi minkšta, suminkome kamuoliuką, kurį įvynioję į maistinę plėvelę dedame valandai į šaldytuvą. 

Įdarui išsukame kiaušinius su cukrumi iki purios ir baltos masės, dedame varškę, vanilę, grietinę ir krakmolą. Viską gerai išsukame, aš naudojau rankinį plaktuvą.

Išėmę tešlos pagrindą vieną trečdalį atskiriame, likusią klojame į kepimo indą paspausdami ir išlygindami. Supilame ant viršaus varškės įdarą. Likusią tešlą suplojame tarp rankų, plėšome vidutinio dydžio gabaliukais ir klojame ant viršaus. 

„Aš dar papuošiau plakta grietinėle su milteliniu cukrum ir citrinų sultimis bei šaldytomis spanguolėmis. Skanaus!“ – palinkėjo Mažvyda.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/skonis/pasigamink/2020/12/11/news/kakavinis-varskes-pyragas-vertas-svenciu-stalo-kepsiu-dar-ne-karta-17461586/

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą