Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis – lyg gabalėlis rojaus žemėje
Šis šokoladinis tortas yra rojus žemėje (ir dar kalorijų bomba lėkštėje tuo pačiu). Tai vienas tų tortų, kurių vieną kartą paragavęs, skonį prisimeni dar ilgai ilgai.
Galėčiau drąsiai teigti, kad šokoladiniai tortai yra vieni mano mėgstamiausių tortų. Visgi bet kokiam kitam desertui yra labai sunku konkuruoti su šokoladiniu tortu. Nebent turite kurį nors vieną be galo dievinamą desertą, kitu atveju mano skonio receptoriai visuomet balsuoja už šokoladinį tortą (jeigu tik galima rinktis!).
Šiam tortui prireikia tikrai nemažai šokolado (0,5 kg!), bet rezultatas to vertas! Užtenka mažo gabalėlio, kad atsidurtum devintam danguj...
Torto būna tikrai daug, todėl užteks didesnei grupei žmonių pavaišinti. Jeigu nenorite didelio torto, ingredientų kiekį sumažinkite perpus (tik sirupo gaminkite tiek pat).
Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis ir romu
12 porcijų reikalingi produktai
Romo sirupui:
100 g cukraus
1 gera sauja džiovintų slyvų
60 ml romo (tamsaus), brendžio ar konjako
60 ml vandens
2 arb. š. tirpios kavos miltelių
Biskvitui:
225 g miltų
300 ml pasukų ar kefyro (kambario temperatūros)
150 g cukraus
110 g sviesto
3 kiaušinių
50 g juodojo šokolado
50 g nesaldžios kakavos
2 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
¾ arb. š. kepimo sodos
¼ arb. š. kepimo miltelių
Šokoladiniam kremui:
450 g juodojo šokolado
500 ml grietinėlės (35 % riebumo)
2 valg. š. cukraus
Gaminimas
Romo sirupui labai smulkiai supjaustome džiovintas slyvas. Nedideliame puode sumaišome slyvas, cukrų ir vandenį, užverdame ant vidutinės ugnies, nuolat maišome. Verdame apie 2 min. Po to nukeliame nuo ugnies, įmaišome romą ir tirpios kavos miltelius. Atidedame į šalį.
Biskvitui juodąjį šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, atidedame į šalį. Orkaitę įkaitiname iki 175 C. Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską. Į kitą dubenį sudedame sviestą ir cukrų, išplakame plaktuvu iki kreminės masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Romo sirupą nukošiame, likusias slyvas įmaišome į tešlą kartu su ištirpintu šokoladu ir vanile. Per kelis kartus sudedame miltus ir supilame pasukas, gerai išplakame.
Imame didelę orkaitės skardą (aš naudojau 44 x 28 cm), ant jos patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame 30 min. įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pravėsti orkaitės skardoje 20 min. Po to apverčiame ant orkaitės grotelių, nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti 1 valandai.
Šokoladiniam kremui šokoladą sudedame į didesnį indą. Nedideliame puode užverdame grietinėlę, sudedame cukrų ir maišome, kol cukrus ištirpsta. Karštą grietinėlę supilame ant šokolado, paliekame 5 min., po to išmaišome, paliekame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą valandai, kad kremas sustingtų, bet dar būtų galima tepti ant biskvito.
Biksvitą supjaustome į 3 vienodo dydžio dalis, subadome dantų krapštuku ir kiekvieną biskvitą ištepame romo sirupu. Pirmąjį biskvitą dedame ant lėkštės, tepame šiek tiek mažiau nei 1/3 šokoladinio kremo, ant viršaus dedame antrąjį biskvitą, ištepame šiek tiek mažiau nei puse likusio kremo, uždedame trečiajį biskvitą ir ištepame likusiu kremu biskvito paviršių ir torto šonus.
Tortą dedame į šaldytuvą sustingti bent 30 min. Papuošiame kaip patinka ir skanaujame!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra