Pasakiškai skani lašiša su saulėje džiovintais pomidorais
Šis patiekalas kitaip dar vadinamas toskanietiška lašiša. Jis tikrai paprastai pagaminamas, o skonis – tikra pasaka.
Padažui pagaminti naudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus.
Kepimui reikia didelės keptuvės. Kitu atveju lašišos gabaliukus galima kepti per du kartus.
Kažkada buvau įkėlusi panašų receptą, kurio padaže naudojau vyšninius pomidorus. Jis sulaukė daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Tad tikiuosi, kad šis irgi patiks!
Man skaniausia patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis ar makaronais.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 4 porcijos
Reikalingi produktai:
600-800 lašišos filė, supjaustytos į 4-6 gabaliukus
70 g mažų špinatų
1/2 st. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, smulkiai supjaustytų
250 ml neriebios grietinėlės
1/2 st. smulkiai tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)
3 česnakų skiltelių, susmulkintų
2 valg. š. šviežių krapų (arba 1 arbat. š. džiovintų krapų)
1/3 arbat. š. paprikos miltelių
citrinos sulčių
aliejaus ir sviesto kepimui
druskos, pipirų
Kaip gaminti
Lašišą nusausinti, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais. Palikti pastovėti kambario temp. 20 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Sudėti lašišos filė oda į apačią. Kepti apie 4-6 min. nelygu dydis. Apversti ir apkepti viršų apie 1-2 min.
Lašišą išimti iš keptuvės. Išvalyti keptuvę. Ant vidutinės temperatūros įkaitinti gabaliuką sviesto. Suberti ir apkepti česnakus apie 30 s.
Supilti grietinėlę, sūrį, pomidorus, špinatus, įlašinti citrinos sulčių, įberti paprikos miltelių, druskos, pipirų, krapų. Uždengti keptuvę ir kaitinti, kol špinatai sukris (apie 1-2 min.)
Sudėti lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos temperatūros patroškinti keletą minučių.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra